SnickersCookies
Cookies Dessert Kake Kakeboka Kos Sjokolade

SnickersCookies

Jeg har prøvd meg på cookies som er lagd etter dietten lavfodmap.

Disse ble kjempegode, men om de oppfyller kriteriene til ovenfornevnte, er jeg usikker på. Kom gjerne med tilbakemeldinger på om jeg har klart dette eller ei.

For å finne ut hva jeg kunne bruke, fant jeg oversiktlige tabeller på Cecilie Hauge Ågotnes sin blogg lavfodmap.no.

 

Til 25 små SnickersCookies brukte jeg

  • 1 egg
  • 70 g brunt sukker (den fuktige typen)
  • 3 g vaniljesukker
  • 25 g glutenfritt mel lys type (Toro)
  • 2 g bakepulver
  • 25 g smeltet smør
  • 50 g smeltet 70% sjokolade (Bruker du glutenfri sjokolade, blir disse også glutenfrie)
  • 50 g hakket 70% sjokolade (Bytt gjerne ut med glutenfri sjokolade)
  • 50 g hakkede peanøtter

Smelt smøret og sjokoladen. Hver for seg, eller sjokoladen i smøret (etter at kjelen er tatt av varmen).

Hakk sjokoladen og peanøttene.

Pisk egg, vaniljesukker og sukker luftig. Tilsett mel, bakepulver, smeltet smør og smeltet sjokolade.

Rør inn hakket sjokolade og peanøtter. Settes kaldt i et par timer eller til røren har stivnet.

Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett med en teskje, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter.

Lag plass til karamellen ved å lage en grop i de nystekte cookiesene. Ha på karamell og sett kaldt.

 

Karamell

  • 1,5 dl laktosefri kremfløte
  • 20 g smør
  • 50 g brunt sukker (den fuktige typen)

Smelt alt sammen i en stekepanne og la putre til riktig konsistens. Ønskes ekstra karamell til serveringen, dobles oppskriften.

 

Ekstra stæsj til servering

  • Smeltet 70% sjokolade
  • Karamell
  • hakkede peanøtter

 

SnickersCookies

SnickersCookies

SnickersCookies

SnickersCookies

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar