Smultringer stekt i ovnen
Julekake Kake Kakeboka

(Smult)Ringer

Når man bruker oppskriften til smultringer og steker dem i ovnen i stedet for i smult/olje, kan man da fortsatt kalle dem for smultringer? Vel, under prosjektet oppskriftsheftet “de 7 slag” i vår, fikk jeg idéen om å prøve å steke dem i ovnen.

Dette ble et tålmodighetsprosjekt. Ikke fordi jeg valgte å bruke oppskriften fra heftet, men fordi jeg valgte å redusere melmengden i den oppskriften. Valget med å redusere melmengden gjorde jeg fordi disse ikke skulle godgjøre seg i smult, og at jeg på grunn av dette ikke ville trenge så mye mel.

Mindre mel = klissete deig…

Lag deigen dagen i forveien.

Til 14 Smultringer stekt i ovnen, brukte jeg

  • 1 egg
  • 100 g sukker
  • 75 g creme fraiche
  • 25 g smeltet Bremykt
  • 0,5 dl kremfløte stivpiskes
  • 180 g mel
  • ½ ts hornsalt
  • 0,5 – 1 ts kardemomme (etter ønske)
  • 100 g melkesjokolade i biter (jeg brukte melkesjokoladen smelt)
  • Smeltet smør til pensling

Pisk kremfløten stiv.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn creme fraiche og smeltet smør i eggedosisen. Rør deretter inn den stivpiskede kremfløten.

Bland så inn mel, hornsalt og kardemomme, og til slutt sjokoladen. Pakk deigen inn i plast og sett den kaldt til neste dag.

Deigen blir klissete, men bruker du litt mel når du stikker ut ringene, blir den lettere å jobbe med.

Jeg har mel i en kopp som jeg dypper utstikkeren i mellom hver gang. Da slipper ringen lettere.

Et godt tips å ta med seg når du stikker dem ut: Vær tålmodig.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 14 minutter.

Jeg prøvestekte noen ringer i smultringformer og noen på et bakepapirkledd stekbrett. De i formene holdt formen under stekingen. Det gjorde ikke de på stekebrettet… Konklusjon: Form anbefales.

Smultringer stekt i ovnen

Smultringer stekt i ovnen

Smultringer stekt i ovnen

Smultringer stekt i ovnen

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar