fbpx
Smuldrepai med blåbær - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Dessert Kakeboka Kokeboka

Smuldrepai med blåbær

Å alltid finne på nye retter å servere, er en av de tingene jeg bruker mest tid på som matblogger. Det er ikke alltid det går like bra som med denne lettvinte smuldrepaien med blåbær, men når det virkelig slår an, gleder jeg meg alltid til å kunne dele oppskriften med dere.

Denne smuldrepaien ble laget som dessert når vi hadde gjester på hytta sist vi var der.

Da jeg ikke fant egnet form, valgte jeg å bruke et lokk til denne paien. Lokket er til en ovnfast form fra Tupperware og størrelsen er ca. 20×30 cm.

Denne smuldrepaien med blåbær er laget av

Smuldredeig som topper blåbærene er laget av

  • 100 g mel
  • 100 g cashewnøtter med salt (kan byttes ut med noe annet om du vil)
  • 100 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smør

Smuldre cashewnøttene med stavmikser til ønsket smulestørrelse.
Deretter knar du alt sammen til en deig. La stå til deigen skal smuldres utover blåbærene

Blåbær til smuldrepaien

  • 400 g blåbær
  • 100 g sukker

Jeg brukte en pose med frosne blåbær og fordelte disse + sukker utover formen jeg valgte å bruke. Dette stod på kjøkkenbenken til desserten skulle innta plassen sin i ovnen.
30 minutter før desserten skal på bordet, fordeler/smuldrer du deigen over blåbærene. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så følg gjerne med mot slutten av steketiden om du ikke kjenner din ovn godt.

Smuldrepai med blåbær ble servert rett fra ovnen og toppet med vaniljeiskrem. Nam!

Smuldrepai med blåbær - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Smuldrepaien med blåbær smakte også godt dagen etterpå – kald og rett fra formen.

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar