Smørkjeks - Tove Holter - oppskrift - Idefull - Bremykt flytende
Cookies Kakeboka

Smørkjeks med smak av vanilje

Annonse

På begynnelsen av året, fikk jeg leke meg litt med Bremykt sitt helt nye produkt; et flytende steke- og bakeprodukt som inneholder meierismør, og her er nest siste innlegg om hva jeg lagde for dem.

Smørkjeks med smak av vanilje, ble vanskelig å holde fingrene borte fra. Godt jeg har flere i huset som kan hjelpe meg med smakingen.

Smørkjeks med smak av vanilje er laget av

  • 2 ss sirup
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g mel
  • 2 egg
  • 100 g Bremykt Flytende

Bland alt godt.
Røra er litt flytende/rennende, og den fordeles enklest på et bakepapirkledd stekebrett med en sprøytepose. La røra flyte litt utover etter at du har hatt den på stekebrettet. 

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. 

Dette er en allsidig kjeks. Den er myk i midten etter at den er ferdigstekt. Etter en dag på kjøkkenbenke er den hard.

Kjeksen kan spises som den er, den kan brukes i bunnen av et dessertglass med litt ostemasse oppå = kjempegod ostekake til dessert, den kan brukes som tilbehør til iskrem eller du kan ha iskrem mellom to av kjeksene = sandwich. Om du lager små kjeks, kan de serveres med litt krem (av det du måtte ønske og som passer til det) mellom, og du har lettvinte «makroner».

Hva med å toppe dem med en frisk sitronglasur og ristede valmuefrø? 

Sitronglasur

  • Saften fra ½ sitron
  • Melis

 Rør sammen og lag den så tykk som du ønsker.

Ristede valmuefrø

Fordel valmuefrø på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 160 grader i  ca. 8 – 10 minutter. Smak på dem for å se om du er fornøyd.

Innlegget er skrevet som et ledd i mitt samarbeid med Bremykt og Bakeklubben.

Smørkjeks - Tove Holter - oppskrift - Idefull - Bremykt flytende

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar