skolebrod-med-tutti-frutti
Bakst Gjærbakst Kake Kakeboka

Skolebrød med tutti frutti

Fortsettelsen på forrige innlegg om skolebrød med vanilje- og eplefyll følger i dette innlegget.

Denne gangen handler det om skolebrød med tutti frutti, og disse falt godt i smak her i huset. Jeg hadde med både tutti frutti, vanlige og vaniljeboller med blåbær på jobben i dag, og de falt i smak der også. Vaniljebollene med blåbær kom på sisteplass av disse tre smakene, men ikke fordi de ikke var gode, men fordi det var ønske om at blåbæra skulle vært litt søtere. Innlegg om blåbæra kommer i morgen.

Tilbake til tutti frutti… 12 stk. skolebrød av den vanlige typen eller med tutti frutti om du vil, ble lagd av

  • 450 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, romteperert smør i biter og egg. Smuldre gjæra oppi og la kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 15 minutter.

La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 12 like store emner og trill til boller. Til denne deigen trengte jeg ikke bruke mel når bollene skulle trilles ut.

fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem flate. Det gjør ingenting om de kommer litt borti hverandre. Etterheves i 1 time under plast og et rent kjøkkenhåndkle.

Etter en times etterheving, lager du en grop midt på bollen. Jeg brukte en skje til dette formålet. Fordel ønsket fyll (jeg brukte kjøpt vaniljefyll) og mengde av dette i gropen og stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellig, så det kan hende steketiden i din ovn er litt annerledes.

Til toppen av bollen trenger du melis, kokos og tutti frutti-strø.

Avkjølte (fortsatt litt lunk), ferske og luftige skolebrød ble smurt med melis (melis rørt ut i litt vann), strødd med kokosmasse og tutti frutti (så mye du ønsker).

Bland melis med litt vann. Blandingen kan ikke være for tørr, for da blir det vanskelig å smøre utover, og den kan ikke være for bløt, for da renner den av. Prøv deg fram.

Skolebrød med tutti frutti

Skolebrød med tutti frutti

Skolebrød med tutti frutti

Skolebrød med tutti frutti

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar