fbpx
Vårrull
Forrett Hovedrett Kakeboka

Skikkelig gode vårruller

På tross av de mislykkede vårrullene jeg lagde forrige gang, mistet jeg ikke lysten til å prøve meg på å lage vårruller igjen.

Jeg brukte rispapir når de ble mislykkede, men denne gangen brukte jeg Tyj Spring Roll Pastry som jeg fant i fryseren på Meny. Jeg har lest om filodeig på forskjellige blogger, men denne fant jeg ingen steder. Som nybegynner på vårrull-fronten, bestemte jeg meg altså for å prøve rispapir, noe som ikke gikk så bra.

Etter å ha lest et innlegg på Olavs kulinariske verden, fikk jeg tips om hva jeg skulle se etter, og å bruke egg som lim.

Denne gangen kan jeg med glede si at det gikk veldig mye bedre. I tillegg ble de sterke nok til at ingen hadde behov for å finne ekstra krydder til å ha på.

Til 20 – 25 vårruller (kommer an på hvor mye fyll du har i hver rull) brukte jeg

 • 800 gr karbonadedeig eller annen kjøttdeig (kylling eller lam kanskje)
 • 2 løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 3 chili
 • 120 gr kål (kuttet)
 • 120 gr gulrot (revet)
 • 100 gr spinat (kuttet)
 • 1 egg (brukes som lim)

Karbonadedeigen stekes. Prøv å få den i så små biter som mulig. Jeg vet jeg klarer det bedre enn jeg gjorde i går.

Løk, hvitløk og chili kjøres i stavmikseren, og freses sammen med kål, gulrot og spinat, i noen minutter, til volumet i stekepannen er redusert til halvparten, sånn ca.

Karbonadedeig og grønnsaker blandes for så å ha det på vårrulldeigen.

Da jeg ikke hadde nok olje til å fritere dem, valgte jeg å pensle dem med olje og steke dem på 230 grader (varmluft) i 12 minutter nest øverst i ovnen. Snu dem noen ganger i løpet av steketiden.

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  TineLangvik
  14. november 2014 at 13:57

  Hei!
  Først vil jeg si at du har en utrolig flott og insirende blogg! Det som er det beste med den er at stort sett alt du bruker i oppskriftene dine har vi i skapet eller er lett å få tak i på nærbutikken :-) Og oppskriftene er meget lett forklart.
  Et tips ang vårruller : Risplater får du kjøpt på nesten alle Utenlandske butikker(Thai butikker), jeg bruker å lage opp ca 100 stk når jeg først er i gang, veldig greit å ha liggende på lur i fryseren. Og har man det blir middagen veldig lettvint, bare å steke vårrullene i en wok panne med olje, koke ris og ordne en salat til og ikke glem sausen : Varm opp sennep ( vanlig pølsesennep )i en kasserolle, tilsett like deler brunt sukker, varm opp, ikke koke. Dypp vårrullene i den, nydelig!

  Ha en fin dag!
  mvh
  Tine-Beate Langvik

  • Reply
   Tove
   15. november 2014 at 11:30

   Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips, Tine-Beate :)

  legg igjen en kommentar