Kakeboka vaffel

Sjokoladevafler

Vafler med sjokolade er vi veldig godt vant med her i huset, men sjokoladevafler har vi ikke prøvd før. Disse ble lagd i forbindelse med vaffeldagen 25. mars.

Enten det var med is inni eller med fersken og aprikossyltetøy oppå, ble disse godt mottatt.
Denne oppskriften er nok til 20 plater.

Oppskrift

  • 5 egg
  • 50 g brun farin
  • 200 g smeltet smør
  • 2 dl kefir
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 500 g Nugatti original

Pisk egg og brun farin luftig og til farinen er oppløst. Tilsett det våte (smeltet smør og kefir) og det tørre (mel og natron) om hverandre før du til slutt pisker inn Nugattien.

Jeg lot røren hvile i 30 minutter før vaflene ble stekt. I mitt jern holder det med smør til de første vaflene, deretter går stekingen som smurt… uten smør i jernet.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar