sjokolademoussekake
Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Sjokolademoussekake

Jeg skal bake kake til et vennepar som skal gifte seg i september. Kaken har blitt et lite prosjekt, og denne sjokolademoussekaken er en liten test for å se hvordan sjokolademoussen blir og hvordan den er etter å ha vært frossen.
Brudgommen ønsker seg en sjokoladekake, og siden kaken er til et bryllup, ønsker jeg å lage noe jeg ikke har lagd før. Denne kaken har surret i hodet på meg siden juni, så nå er det på tide å forsøke å få den på et fat.
Konsistensen på denne kaken ble perfekt. Tenker da gelatin vs. mengde væske og sjokolade. Jeg vinglet litt mellom 3 eller 4 plater gelatin samt 2 eller 3 dl kremfløte, men er veldig glad for det jeg endte opp med. Denne ble jeg veldig fornøyd med, og jeg gleder meg til å sette sammen kakeprosjektet mitt i september.

Kaken er lagd i en liten kakeform, str. 16 cm i diamenter.

Kakebunnen er lagd av

  • 9 Digestive
  • 60 g peanøtter
  • 30 g brun farin
  • 60 g Philadelphia

Knus kjeks og peanøtter sammen med sukkeret i stavmikseren. Kna deretter inn osten.
Fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.

Moussen er lagd av

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g 70% sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 3 – 4 ss koktvarmt vann

Legg gelatinen i bløt i ca. 10 minutter.
Stivpisk kremfløten. Sett den kaldt.
Kok opp 1 dl kremfløte og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Rør deretter inn en og en eggeplomme. Det kan se ut som om dette nå er mislykket (gjorde det i hvert fall for meg denne gangen), men det retter seg når du pisker inn den varme og smeltede gelatinen. Ha sjokoladeblandingen i en bolle.

Stivpisk eggehvitene med 2 ss sukker.
Kok opp litt vann. Klem vannet av gelatinen og rør den ut med 3 – 4 ss kokvarmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladeblandingen mens miksmasteren går for fullt. Når alt er godt og blandet, vender du forsiktig inn kremen og deretter den stivpiskede eggehviten. Husk: forsiktig.

Lag høyere kanter på formen med bakepapir eller stiv plast. Hell blandingen over den avkjølte bunnen.

Ha i bær, ønsket type og mengde. Jeg brukte frosne bringebær.

Settes kaldt noen timer til den stivner eller over natten.

Kaken ble høy. Den kan lages i en større form. Da blir den lavere og trenger kortere tid på å stivne.

Kaken kan fryses.

 

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar