Sjokoladekake Tress - Konfektkake ostekake og bringebaer - Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka Langpanne Sjokolade

Sjokoladekake Tress
Konfektkake, ostekake og bringebær

Denne kaken er en mektig konfektkake toppet med ostekake og bringebær – derav Sjokoladekake Tress. Alt er bakt i en og samme omgang. I og med at det er flere elementer som trenger forarbeid før de kan settes sammen til en kake, er det litt mer jobb med denne kaken enn med en enkel sjokoladekake.

Dette er tredje forsøk av denne varianten. De andre to trenger ikke nevnes mer… Da jeg skulle prøve meg på versjon 3 av denne sjokoladekaken, hadde jeg lyst til å prøve Krem.no Elins TanhZhong-metode. Hun bruker den i gjærbakst, men det hindrer ikke meg i å prøve den i kake.

Fikk bare positive tilbakemeldinger på denne – Kjempegod, Minner litt om delfiakake, Litt som tung mousse i bunnen…

Kaken er stekt i en form størrelse 25 x 30 cm.

Denne sjokoladekaken Tress er laget av

Ostemassen til denne sjokolade tress-kaken er laget av

  • 1 egg
  • 300 g Philadelphia
  • 200 g Creme Fraiche
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker

Pisk alt godt. La stå mens du lager de andre elementene til denne sjoladekaken.
Ha i en sprøytepose når den skal brukes.

Bringebærsausen

  • 300 g bringebær
  • 100 g sukker

Mos med stavmikser og sil av frøene.

Konfektkaken – del 1

Jevning

  • 100 g mel
  • 5 dl melk (Den du har. Jeg brukte laktosefri lettmelk.)

Kok opp under omrøring og la putre litt. Jeg burde kanskje si at den må avkjøles litt før bruk, men jeg gjorde ikke det, og det gikk fint.

Konfektkaken del 2

  • 400 g smør
  • 400 g 70% kokesjokolade
  • 4 egg
  • 300 g brun farin (den fuktige typen) – om du heller vil bruke hvitt sukker, gjør du det
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g mel
  • Jevningen nevnt ovenfor

Lag jevningen nevnt ovenfor.
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i smøret.
Pisk egg, sukker/brun farin og vaniljesukker luftig. Pisk deretter inn mel, jevning og sjokoladesmøret om hverandre.

Røren til konfektkaken fordeles i en bakepapirkledd form størrelse 25 x 30 cm.

Ha ostemassen i en sprøytepose og fordel dette inni og over konfektmassen.

Fordeles forsiktig på toppen av alt.
Bringebærsausen kan virke altfor flytende, men den tykner i ovnen, så ikke vær redd for å ha den på.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 35 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din.

Avkjøles.

Sjokoladekake Tress - Konfektkake ostekake og bringebaer - Idefull - Inspirert av Tove Holter Sjokoladekake Tress - Konfektkake ostekake og bringebaer - Idefull - Inspirert av Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar