Sjokoladekake med ganache og karamell
Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Sjokoladekake med sjokoladekrem og karamell til mor

Sjokoladekake med sjokoladekrem og karamell til mor

Sjokoladekake med sjokoladeganache og karamell på toppen, pyntet med det du måtte ønske, tenker jeg noen vil sette pris på å få servert. Jeg har tidligere lagd et samleinnlegg med ostekaker og desserter med ost til morsdagen, men jeg klarte ikke la være å lage et nytt forslag fra meg til denne dagen.

Marengshjerter har jeg også prøvd meg på, men det gikk ikke helt som jeg ville… Det ble noen få fine hjerter.

Etter de små ganer å dømme her i huset (joda, de har blitt store nå, men jeg husker fortsatt hvordan de har vært), er dette en kake for en «voksen smak».

Som du ser av bildene, kommer det mer og mer pynt til etterhvert, og på det siste bildet er kaken toppet med peanøtter, bringebær, siktet kakao, smeltet hvit sjokolade, litt mer karamell, marengshjerter, jordbærstrø og krem.

Karamellen på toppen kan lages søt eller salt. Du bestemmer.

Oppskrift
Sjokoladekaken er lagd i en form str. 11 x 35 cm med løs bunn
  • 50 g smør
  • 70 g sukker
  • 120 g mel
  • 20 g kakao
  • 1 egg

Eltes sammen og fordeles i formen. Sørg for å få deigen godt opp langs kanten.
For at deigen skal holde formen under steking, dekket jeg den med bakepapir og hadde ukokt ris oppi. Her kan man også bruke ukokte erter, av den harde typen :)

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Avkjøles.

Det kan lønne seg å ta bunnen ut av formen før du begynner å fylle den. Dette fordi det kan bli litt vanskelig å få den fylte kaken ut av formen.

Sjokoladekremen lagde jeg av
  • 1,5 dl kremfløte
  • 30 g smør
  • 30 g brun farin
  • 200 g sjokolade (100 g lys og 100 g 70% kokesjokolade)

Kok opp kremfløte med farin og smør oppi kjelen. Ta kjelen av varmen når smør og farin har smeltet. Rør deretter inn sjokoladen til den har smeltet.
Fordeles over avkjølt bunn. Settes kaldt til den stivner.

Jeg hadde planer om å bruke 200 g 70% sjokolade, men av en eller annen grunn var den ene platen borte…

Karamellen lagde jeg av
  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 0,75 dl kremfløte
  • 1 plate bløtlagt gelatin
  • Ønsker du en salt karamell, kan du ha i 1 klype salt. Smak til.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Ha alt, foruten gelatinen, i en stekepanne (også saltet om du skulle bruke det). La dette putre noen minutter. Når du er fornøyd med konsistensen tar du pannen av varmen og rører inn gelatinen (som du har klemt vannet av).  Lar du karamellen koke lenge nok, kan du klare deg uten gelatinen, men jeg brukte den sånn bare for sikkerhets skyld.

Helles over stivnet sjokoladefyll.
Sett kaldt til det stivner.

Serveres med det du måtte ønske, eller med det mor liker aller best.

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar