fbpx
Sjokoladekake med Nugatti - Nugattikake - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka Sjokolade

Sjokoladekake med Nugatti – Nugattikake

Sjokoladekake med Nugatti – Nugattikake – toppet med ostekrem. Denne kaken ble et resultat av et Nugatti-ostekake-prosjekt jeg har hatt i hodet en stund, og hvor første forsøk endte med fiasko forrige helg. Jeg kunne ikke gi meg med kaken, men det ble absolutt ikke som jeg på forhånd hadde sett for meg.

Jeg gikk for den enkle varianten og endte altså med en sjokoladekake med Nugatti toppet med en luftig ostekrem.

Denne gangen gikk jeg for en rund variant, men fordi steketiden aldri tok slutt (det føltes i hvert fall sånn), kommer jeg til å lage denne i en liten langpanne neste gang. Ja, for det blir en neste gang. Denne kaken ble veldig god. Om du velger å lage den i rund form som meg, kan det være lurt å skjære av den ganske så sprøstekte toppen før du har på kremen.

Om du liker en søtere krem, må du bruke mer melis enn det jeg gjorde. Med mengden melis i oppskriften, blir denne ikke altfor søt.

Jeg valgte å toppe kaken med peanøtter og bringebær. For min del holdt det med en peanøttpiff og bringebæra ble bare til pynt.

Kaken er stekt i en rund form – 26 cm i diameter.

Sjokoladekake med Nugatti – Nugattikake er laget av

  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 300 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 30 g bakekakao
  • 150 g smeltet smør
  • 1 boks Creme Fraiche
  • 1 boks Nugatti (500 g)

Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis. Ha i det tørre (mel, natron, bakepulver og kakao) og våte (smør og Creme Fraiche) om hverandre. Pisk inn Nugattien til slutt.
Kaken stekes i en bakepapirkledd liten langpanne midt i ovnen på 180 grader. I min ovn måtte den steke i 1 time og 30 minutter. Jeg tippet at det ville ta ca. 50 minutter, men så feil kan man ta…
Alle ovner er forskjellig, så følg med og sjekk kaken underveis.

Om du velger å gå for en større form – liten langpanne – vil steketiden bli kortere.

Avkjøl kaken før du har på ostekremen.

Ostekremen til denne Nugattikaken er laget av

  • 3 dl kremfløte
  • 400 g Philadelphia original
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Pisk alt til en fast krem.

Som du ser av bildet, valgte jeg å dele kaken i to og ha krem i midten av kaken også. Da blir det ikke nok til å dekke hele sjokoladekaken. Denne kaken er såpass høy at den kan deles i flere lag.

Sjokoladekake med Nugatti - Nugattikake - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Sjokoladekake med Nugatti - Nugattikake - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

 

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar