Nugatti festkake til jul

Betalt innlegg

Nugatti festkake til jul

Ny nugattiregel i Holterhuset: Nugatti tar kaken til nye høyder.
Denne festkaken ble raskt en hit her i huset.
Ikke bare ser den god og saftig ut, den er det også. Kaken kan lages med fire lag eller med seks lag. Du bestemmer, men husk da at du bør lage mer krem.
Kakebunnen er stekt i to former str. 20 cm i diameter.

Nugatti festkaken er lagd av
  • 150 g brun farin
  • 4 egg
  • 250 g mel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 – 3 ts kardemomme
  • 2 – 3 ts malt ingefær
  • 2 – 3 ts kanel
  • 30 g bakekakao
  • 1,5 dl kefir
  • 1 dl sterk kaffe
  • 150 g smeltet smør
  • 1 boks Nugatti (500 g)

Smelt smøret.
Pisk brun farin og egg luftig. Tilsett deretter det tørre (mel, bakepulver, natron, kardemomme, ingefær, kanel og bakekakao) og det våte (kefir, kaffe og smeltet smør) om hverandre. Rør tilslutt inn Nugattien.

Jeg hadde to ts av hver (kardemomme, malt ingefær og kanel), og syntes det ble litt for lite, men ikke for lite til at kaken ble skikkelig god.

Fordeles i to former 20 cm i diameter, som enten er godt smurt eller dekt med bakepapir i bunn og kanter.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter. Det er mulig du må dekke kakene med bakepapir de siste minuttene slik at de ikke blir brent på toppen. Følg med.

Avkjøles.

Kakene kan deles i to eller tre lag. Velger du tre lag (altså en seks lags kake, må du som tidligere nevnt lage mer krem).

 

Kremen lages av
  • 400 g romtemperert smør
  • 400 g romtemperert Philadelphia
  • 3 ts vaniljesukker
  • 400 g melis

Pisk smør, melis og vaniljesukker godt. Pisk deretter inn Philadelphia.

Smør mellom lagene på kaken og dekk den med kremen. Dette er akkurat nok krem til et tynt lag mellom lagene + å dekke kaken, så ønsker du f.eks. å lage «snøtopper» av krem på toppen av kaken, bør du lage mere krem.

Sikt gjerne litt melis over kaken for et litt mer vinterlig inntrykk. Vanskelig å få melis på kanten av kaken? Kast litt og litt på av gangen.

Nugatti-ganache ble laget av
  • 1 dl fløte
  • 200 g Nugatti
  • 1 ts kanel (smak om du ønsker mer)

Kok opp fløten. Rør inn Nugatti og smak til med kanel.

Avkjøl. Mengden ovenfor er litt mer enn det du ser brukt på kaken på bildet.
Jeg hadde denne i en sprøytepose for lettere å fordele sjokoladen rundt kanten på kaken. Det er også lettere å få til et penere inntrykk av den dryppende sjokoladen på toppen ved hjelp av en sprøytepose. Bare sprøyt litt ekstra akkurat der du vil at den skal dryppe, og gi den et lite dytt med tuppen av posen. Fordel deretter resten av Nugatti-ganachen på toppen av kaken.

Sikt gjerne på litt melis på toppen av Nugattien igjen om du skulle ønske det.

 

nugatti-julekake-4-lags-festkakenugatti-julekake-4-lags-festkakenugatti-julekake-4-lags-festkake

nugatti-julekake-4-lags-festkake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk