Sjokoladekake med hint av kaffe - i krem og kake - av Tove Holter Idéfull
Kakeboka Langpanne Sjokolade

Sjokoladekake med hint av kaffe
både i kake og krem

Sjokoladekake med hint av kaffe både i kake og krem – Ny sjokoladekake og gode smaker. Ønsker du mere kaffesmak, øker du mengden pulverkaffe. Denne mengden gir hint av smaken, men ikke for mye.

Etter en turbulent februar, begynner jeg å se lyset igjen, og med det kommer lysten til å bake noe nytt.

I dag har jeg også vært på kurs hos Siri Berntsen. Siri er spesialist på SoMe, og jeg føler meg tryggere både på Instagram og facebook etter noen meget hyggelige timer sammen med henne.

Kakeformen jeg har brukt til denne kaken er 30×40 cm

Sjokoladekake med hint av kaffe er laget av
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g smeltet 70% sjokolade
  • 4 egg (av str. L)
  • 300 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 40 g bakekakao
  • 2 toppede ss pulverkaffe (jeg brukte av typen Espresso intenso)
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 5 dl kefir

Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet.
Pisk egg, sukker og vanjesukker lyst og luftig. Deretter piskes det tørre (bakekakao, mel, bakepuvler og natron) og det våte (kefir og sjokoladesmør) om hverandre.
Fordeles i en bakepapirkledd langpanne og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøles før kremen has på.

Den fløyelsmyke kremen er laget av
  • 4 dl kremfløte
  • 1 toppet ss pulverkaffe (av typen Espresso intenso)
  • 200 g 70% sjokolade
  • 100 g melkesjokolade (du kan bruke 70% i stedet for for en sterkere smak)
  • 100 g creme fraiche (ikke lett)
  • 250 g melis (smak deg fram. Det kan hende du vil ha en søtere krem enn )

Kok opp fløten med kaffepulveret oppi, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles.
Piskes stiv med melis og creme fraiche. Smak til om du skulle ønske en søtere krem enn den jeg har laget.

Sjokoladekake med hint av kaffe - i krem og kake - av Tove Holter Idéfull Sjokoladekake med hint av kaffe - i krem og kake - av Tove Holter Idéfull

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    hildegunn
    13. mars 2019 at 16:19

    Hvor kommer creme fraiche inn, skal den piskes inn med melisen?

    • Reply
      Tove
      16. mars 2019 at 10:43

      Den glemte jeg visst. Ja, sammen med melisen.

    legg igjen en kommentar