Sitronkrem
Kakeboka

Sitronkrem

Sitronkrem – en veldig god og smakfull krem til kaker eller muffins. Sist du så denne på bloggen, var den på en pavlova, men siden den passer til mye annet godt, velger jeg å dele den bare for seg.

Nok sitronkrem til ca. 20 muffins av den store typen (kommer også an på hvor mye du velger å ha på), er lagd av
  • 1 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
  • 25 g mel
  • 300 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 200 g Philadelphia
  • Saften fra 1 sitron
  • 1 ss finrevet sitronskall (økologisk sitron)

Kok opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet.

Når dette er avkjølt, piskes melis og smør luftig, så tilsettes philadelphia eller annen ønsket kremost naturell, sitronsaft og zest + fløte-melk-mel-blandingen. Pisk til deilig fløyelsmyk krem.
Kjekt å tenke på før servering: Kremen er luftig og myk som krem av kremfløte når den er romtemperert, og så blir den litt mer stiv når den er kjøleskapskald. Kremen oppleves altså forskjellig når den er romtemperert og når den er kald.

Her avbildet sammen med en fløyelsmyk brownie.

Sitronkrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar