Sitronkrem

Sitronkrem – en veldig god og smakfull krem til kaker eller muffins. Sist du så denne på bloggen, var den på en pavlova, men siden den passer til mye annet godt, velger jeg å dele den bare for seg.

Nok sitronkrem til ca. 20 muffins av den store typen (kommer også an på hvor mye du velger å ha på), er laget av

  • 1 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
  • 25 g mel
  • 300 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 200 g Philadelphia
  • Saften fra 1 sitron
  • 1 ss finrevet sitronskall (økologisk sitron)

Kok opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet.

Når dette er avkjølt, piskes melis og smør luftig, så tilsettes philadelphia eller annen ønsket kremost naturell, sitronsaft og zest + fløte-melk-mel-blandingen. Pisk til deilig fløyelsmyk krem.
Kjekt å tenke på før servering: Kremen er luftig og myk som krem av kremfløte når den er romtemperert, og så blir den litt mer stiv når den er kjøleskapskald. Kremen oppleves altså forskjellig når den er romtemperert og når den er kald.

Her avbildet sammen med en fløyelsmyk brownie.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk