Sitronkake
Kake Kakeboka

Sitronkake

Sitronkake – inspirasjonskilden til appelsin- og sitronkaken jeg delte her om dagen.
Denne kaken var en sånn mersmak-kake. Akkurat sånn som det er med sitronen. Du smaker litt og synes det er surt, men så må du bare ta en bit til og en bit til… Denne kaken er akkurat sånn. Men, jeg mener man må være glad i sitron for å like denne kaken.

Sitronkaken er lagd av
  • 4 x sitroner av 150 g = 2,5 dl ferskpresset juice
  • 150 g smør
  • 300 g sukker (150 + 150)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 300 g mel
  • 1 ts natron

Jeg foret en 20 cm form med bakepapir.

Press sitronene for juice og kok opp juicen med halvparten av sukkeret. Når sukkeret er oppløst, avkjøl.

Pisk smør, ett egg og resten av sukkeret og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg.
Deretter piskes det tørre inn for til slutt å ha i den avkjølte sitronjuicen.

Stekes på 180 grader i 60 minutter. Legg bakeark over formen mot slutten av steketiden, om kaken skulle bli for mørk.

Spises som den er, eller serveres med melis eller bare stivpisket kremfløte.

Ristede mandelflak.

Kanskje bringebærpuré.

Men, av og til er det enkle ofte det beste…

Sitronkake Sitronkake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar