sitronfromasj
Dessert Kakeboka Kos

Sitronfromasj

Her om dagen smakte jeg på en yoghurt med sitronsmak. Smaken på denne sendte meg rett tilbake til barndommens sitronfromasj. Snakk om velsmakende flashback :) Mimringen ga meg selvfølgelig behov for å prøve å lage sitronfromasj, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Til ca. 10 porsjoner (i porsjonsformer) sitronfromasj brukte jeg
  • 500 gr yoghurt med sitronsmak
  • 300 gr kremfløte pisket litt mer enn slapt
  • 120 gr sukker
  • 4 plater gelatin
  • 4 ss kokt vann
  • blåbær og bringebær til pynt

Legg gelatinen i bløt i 15 minutter. Pisk kremfløte og sukker litt mer enn slapt, og litt mindre enn stivt.

Løs opp gelatinen i 4 ss kokt vann.

Jeg pisket yoghurten på nesten fullt mens jeg hadde oppi gelatinen som var oppløst i det kokte vannet. Årsaken til at jeg pisket yoghurten med kjøkkenmaskinen, var fordi jeg har lest om hvor vanskelig det skal være å få rørt inn gelatinen, og ville derfor få den raskt og jevnt fordelt i yoghurten. Jeg hadde selvfølgelig håpet på en luftigere yoghurt, men det ble ikke løst av piskingen.

Ha fromasjen i en stor bolle, eller i porsjonsformer. Pynt med bær, eller annet godt. Kanskje du har tid til å lage noen marengser å pynte med :)

Fromasjen var like god som jeg husket den fra barndommen. Nam :)

Lager man fromasjen i en stor bolle, hvor alle kan forsyne seg selv, vil jeg tro mengden porsjoner blir litt mindre.

Dette var den litt lettvinte måten å lage sitronfromasj på.

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

 

Det er mange måter å servere den på :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar