scones
Bakst Kakeboka

Scones

Etter at vi var i London i juni i år, har jeg hatt lyst til å prøve meg på scones, og jeg syntes det var en veldig god idé å lage dem med blåbær inni. Det var helt til jeg kom til eltingen med blåbær… Her kan du lese mer om dette.

Jeg har nå også bakt scones uten bær inni, og disse ble servert med smør og blåbærsyltetøy oppå.
Denne gangen gikk det mye bedre med utkjevlingen av deigen. Ikke noe annet gris enn litt mel.

 

16 små scones av den litt mer søte typen ble lagd av

  • 350 g mel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 20 g bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 1,5 dl fløte
  • 1 egg
  • 50 g honning (jeg brukte Akazie)

Ha alt i en bolle og bland alt godt. Jeg brukte først kjøkkenmaskinen til alt var godt blandet, så eltet jeg den noen runder på kjøkkenbenken.
Denne deigen er med bakepulver, og trenger ikke heve før den kjevles ut.
Jeg lot den allikevel få hvile i en time, for det gjorde jeg forrige runde.

Deigen ble kjevlet ut til den var ca. 1,5 cm høy. Jeg brukte en utstikker som var 6 cm i diameter. Har du ikke det, kan du bruke et glass el.l.
Legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Følg med. Synes du de blir for mørke, legger du bare et bakeark over.

Husk at større scones (både i høyde og diameter) kan trenge lenger steketid, og at det da kan være lurt å senke temperaturen eller å legge bakepapir over, slik at de ikke blir brente.

Scones er best når de er rykende ferske.
Disse ble nytt med smør og nyrørt blåbærsyltetøy (230 g selvplukkede blåbær og 50 g sukker).

Av de to variantene jeg har lagd, ikke at det er store forskjellen ingrediensmessig, var det disse som falt best i smak.
Alle scones jeg har spist, har vært tørre, så ved å servere disse, er jeg sikker på at jeg har mitt på det tørre…

Rykende ferske med smør og syltetøy = veldig godt.

Scones

Scones

Scones

Scones

Scones

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Berggren
    14. september 2016 at 15:59

    God oppskrift. Anbefales!

  • legg igjen en kommentar