Scones med tranebær

Scones med tranebær – vaniljesmak og tranebær var en veldig god kombinasjon. Jeg har hatt dem i fryseren, og da jeg var sengeliggende med influensa i begynnelsen av mars, var disse veldig gode å ha. Kjempegod trøstemat for en med liten matlyst.

12 scones ble laget av

  • 500 g mel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 egg
  • 2 dl kald melk (jeg brukte lettmelk)
  • 100 g tørkede tranebær – bløtlagte i kokvarmt vann

Kok opp vann og legg tranebærene i bløt i ca. 30 minutter.

Ha alt foruten tranebærene i en bakebolle og elt sammen. Når deigen er ferdigeltet, har du i tranebærene. Klem av vannet før du har dem oppi.

Jeg brukte en isskje for å fordele deigen på stekebrettet. Lettvint og lite gris.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk