Vaniljescones med tranebær
Bakeboka Bakst Rundstykker

Scones med tranebær

Scones med tranebær – vaniljesmak og tranebær var en veldig god kombinasjon. Jeg har hatt dem i fryseren, og da jeg var sengeliggende med influensa i begynnelsen av mars, var disse veldig gode å ha. Kjempegod trøstemat for en med liten matlyst.

12 scones ble lagd av
  • 500 g mel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 egg
  • 2 dl kald melk (jeg brukte lettmelk)
  • 100 g tørkede tranebær – bløtlagte i kokvarmt vann

Kok opp vann og legg tranebærene i bløt i ca. 30 minutter.

Ha alt foruten tranebærene i en bakebolle og elt sammen. Når deigen er ferdigeltet, har du i tranebærene. Klem av vannet før du har dem oppi.

Jeg brukte en isskje for å fordele deigen på stekebrettet. Lettvint og lite gris.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Vaniljescones med tranebær

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar