Salma på rødbeter og fetaost

Rødbeter er godt. Sunt og godt. Det synes i hvert fall jeg, men noen her i huset er derimot uenig med meg…

Middagen i dag bestod av Salma laks, rødbeter og litt til. Det var bare eldstemann og meg som skulle spise middag, og han var ikke helt begeistret for rødbetene. Dermed ble det Salma på brødskive for hans del.

Jeg ble ikke lei meg av den grunn, for det betyr at jeg får dette til lunsj i morgen 🙂

Til 3 porsjoner brukte jeg

  • 200 gr rødbeter (kokte og skrelte)
  • 3 store fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ss olivenolje
  • 15 gr bladpersillle (hakket)
  • 2 store ss med Creme Fraiche lett
  • 50 gr fetaost i biter
  • 1 klype salt
  • 3 stk. Salma laks (ønsket mengde)

Jeg kokte rødbetene på forhånd. Dette tok 1 time. Skrell rødbetene og del dem i biter. Hakk hvitløken og ha dette i en varm stekepanne sammen med litt olje og rødbeter mens du hakker bladpersillen. Da får hvitløk og rødbeter surre et par minutter i fred mens du klargjør resten.

Tilsett bladpersille, Creme Fraiche, fetaost og salt. Bland godt. Dette er ferdig når alt er varmt. Dette tar et par tre minutter til = totalt ca. 6 minutter +/-.

Når rødbetene var ferdige, stekte jeg laksen på sterk varme, til den var sprø utenpå og rå inni. Dette tar ikke lang tid. Serverte det sammen med spinat.

Denne retten kan også brukes som en forrett. Da vil jeg si at ovennevnte mengde passer til 6 forretter.

Salma på en seng av rødbeter

Salma på en seng av rødbeter

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk