Vaniljekake med sitronkrem - Idefull - Inspirert av Tove Holter - oppskrift vaniljekake
Kakeboka Langpanne

Saftig vaniljekake med sitronkrem

Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er en smakfull og perfekt kake til festdagene i mai.

Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er laget av

  • 300 g smør – romtemperert
  • 450 g sukker
  • 5 ts vaniljesukker
  • 6 egg – romtempererte
  • 450 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl Kefir – romtemperert

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Deretter piskes det tørre (mel, bakepulver og natron) og Kefir inn om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 – 45 minutter.

Sitronkremen lages av

  • 200 g smør – romtemperert
  • 200 g Philadelphia – romtemperert
  • 0,5 dl kremfløte – romtemperert (kan droppes for tykkere krem)
  • 600 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl ferskpresset sitronsaft

Pisk smør, Philadelphia og kremfløte godt. Tilsett deretter melis, vaniljesukker og sitronsaften.

Has på avkjølt kake. Pyntes med friske bær.

Hurra! Hurra! Hurra! Vaniljekake i langpanne med sitronkrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar