Trippel Sjokoladekake
Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Saftig Trippel Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken skulle i utgangspunktet bli en trippel brownie, men den ble liksom litt lettere og lysere enn den planlagte kaken, og dermed ble denne en trippel sjokoladekake av den litt seige og saftige typen.

Kollegene mine var de utkårede prøvekaninene, og dette sa jeg før de smakte: “Jeg sier ikke hva som er i kaken før dere har smakt.” Ensbetydende med smaking på eget ansvar…

Nå er det sånn med mine kolleger, at når det kommer til kake, er de ikke sene å be, og det var de ikke denne gangen heller, på tross “advarselen”. Kaken fikk bestått, og dermed kvalifiserer den seg til å deles med deg.

Til denne kaken som ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm) brukte jeg

  • 5 egg
  • 250 g brunt sukker
  • 150 g mel
  • 8 g bakepulver
  • 100 g smør
  • 200 g dadler (uten stein)
  • 300 g 55% kokesjokolade (lønner seg å hakke denne)
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 150 g melkesjokolade (smelt)

Hakk den hvite sjokoladen i biter, ønsket størrelse. Velger du smelt (melkesjokoladebiter), trenger du ikke hakke denne.

Ha alt foruten den hvite sjokoladen og melkesjokoladen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt og blandet. Det lønner seg å hakke sjokoladen som skal i røra med en gang (55%) før den has oppi sammen med de andre ingrediensene. Dette for å lette jobben for foodprosessoren.

Kle formen med bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 25 minutter. Kanskje den hadde blitt mer lik en brownie om jeg hadde redusert steketiden?

 

Trippel Sjokoladekake

Trippel Sjokoladekake

Trippel Sjokoladekake

Trippel Sjokoladekake

Trippel Sjokoladekake

Dette er vel den kaken jeg har tatt flest varierte bilder av… Noen litt mer stæsja enn andre.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar