fbpx
Luftig og saftig sjokoladekake i langpanne
Kake Kakeboka Langpanne Sjokolade

Saftig og luftig sjokoladekake i langpanne med…

Saftig og luftig sjokoladekake i langpanne med…

Nok en saftig og luftig sjokoladekake er bakt her i huset. Kaken er tatt utgangspunkt i denne sjokoladekaken med melkesjokolade.

Jeg hadde veldig lyst til å prøve en kake med cola, og fant raskt ut det måtte bli sjokoladekake i kombinasjonen med cola som ville bli testkandidaten. Denne bakte jeg på hytta i påsken. Jeg tok ingen bilder, dette fordi jeg ikke ble fornøyd med sjokoladekremen som til slutt endte på toppen av kaken. Den var grei, men ikke noe jeg ville dele.
Jeg bestemte meg derfor for å prøve denne kaken igjen når jeg kom hjem.

Da jeg plutselig fikk det for meg å bake kaken fredags kveld, manglet jeg både melkesjokolade og cola. What to do?
I bakeskuffen hadde jeg 1 stk. 70% sjokolade og 1 stk. hvit sjokolade, og jeg bestemte meg for at dette ville bli en god erstatning for melkesjokoladen.
Erstatningen for colaen falt på ingefærøl med 4% alkohol…
Denne kaken har jeg nå altså bakt med kefir, cola og ingefærøl og resultatene ble veldig gode alle tre gangene. Man kunne ikke kjenne smaken av cola, men man kunne kjenne et lite hint av ingefærølen (om du vet at det er det som er i…).

Kaken er best romtemperert. Vil tørre å påstå at romteperert kake og kjøleskapskald kake er to vidt forskjellige kaker.

Saftig og luftig sjokoladekake i liten langpanne str. 30 x 40 cm sånn ca. ble laget av

 • 200 g smeltet smør
 • 200 g smeltet melkesjokolade eller kombinasjonen med smeltet 100 g 70% og 100 g hvit kokesjokolade
 • 200 g brun farin
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 egg
 • 2 eggeplommer
 • 250 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 30 g bakekakao
 • 2 dl ingefærøl eller cola om du ønsker å prøve det

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Pisk farinen, vaniljesukker og egg lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og ingefær eller cola) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd form str. og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 – 30 minutter. I min ovn er den ferdig etter 25 minutter, men siden alle ovner er forskjellige, skriver jeg en litt «videre» steketid.

Sjokoladekremen ble laget av

 • 350 g romtemperert/mykt smør
 • 2 eggeplommer
 • 0,5 dl sterk kaffe (eller mild om du skulle ønske dette)
 • 50 g bakekakao
 • 400 g melis

Pisk mykt smør, eggeplommer og kaffe godt. Pisk deretter inn kakaoen og til slutt melisen. Ikke pisk for mye etter at du har hatt i melisen. Da risikerer du en lysere krem, om du ikke skulle ønske det.

«Hvorfor cola?» ble jeg spurt om. Hvorfor ikke prøve noe annet, tenker jeg. Nå vet jeg at det ikke er «farlig» å bruke andre ting om jeg ikke skulle ha kefir eller om jeg ikke skulle ha melkesjokolade.
Ville jeg prøvd med solo i denne kaken? Noen liker kombinasjonen appelsin og sjokolade, så jeg tror det ville bli like bra resultat av dette. Ville jeg prøvd med eplemost? Jepp. Hvorfor ikke. Øl? Joda, ser ikke bort fra det heller.

print

RELARTERTE SAKER...

6 kommentarer

 • Reply
  Randi Jevnaker
  26. april 2017 at 00:47

  Brukar du margarin i sjokoladekremen?

  • Reply
   admin
   26. april 2017 at 18:24

   Jeg har brukt Bremykt både i kaken og i kremen, Randi.

 • Reply
  May-Britt Giese
  11. september 2017 at 11:14

  Jeg bakte den med meierismør. Den hevet seg ordentlig på midten. En veldig god kake og god krem!

  • Reply
   Tove
   17. september 2017 at 13:53

   Hyggelig å høre, May-Britt :)

 • Reply
  Sandra
  10. oktober 2017 at 16:22

  Hvordan blir kaken hvis man dropper å ha i brusen? Blir det allikevel det samme eller må man tilsette noe annet?

  • Reply
   Tove
   16. oktober 2017 at 19:06

   Da må du tilsette en annen væske, Sandra.

  legg igjen en kommentar