Gulrotkake Kake Kakeboka

Saftig gulrotkake med fyll

Denne gulrotkaken inneholder epler i tillegg til gulrøtter, og den er veldig saftig. Jeg hadde lyst til å lage en krydderkake til jul, men etter to mislykkede forsøk med ingefærøl og appelsin, endte jeg opp i tryggere farvann med denne gulrotkaken med epler.

Ønsker man å fylle den med nøtter og tørket frukt, kan man gjøre det på to måter, enten inni selve kaka, eller å bake den i en randform som jeg har gjort, å fylle tomrommet i midten med det man måtte ønske. Da kan man selv velge om man vil ha dette til kakestykket sitt eller ei.

I tillegg til den fløyelsmyke kremen, har jeg toppet kaken med ingefær- og appelsinsirup.

 

Kaken er bakt i en randform str. 22 cm, og til denne har jeg brukt

  • 3 egg
  • 250 g brunt sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 2 ts kanel
  • 2 ts tørket ingefær (kan droppes)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g mel
  • 1 dl kefir
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g eplemos
  • 200 g revet gulrot

Lag eplemos med stavmikseren av 200 g epler. Gulrøttene ble også revet med stavmikseren, men jeg beholdt disse i veldig små biter (ikke mos).

Pisk egg, brunt sukker og vaniljefrø luftig. Tilsett deretter det tørre og kefir + smeltet smør om hverandre. Til slutt røres eple og gulrot forsiktig inn.

Kaken stekes i en godt smurt randform midt i ovnen på 170 grader i 50 – 60 minutter.

 

Kremen ble lagd av

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • Vaniljefrø fra ½ vaniljestang
  • 200 g Philadelphia naturell

Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.

Oppskriften dekker mer av kaken enn det du ser på bildet. Her har jeg bare brukt halvparten av kremen.

 

Ingefær- og appelsinsirupen ble lagd av

  • 2 dl ingefærøl (jeg brukte Ginger Joe med 4% alkohol)
  • 2 dl appelsinjuice (ferskpresset med egen håndkraft fra 2 appelsiner)
  • 30 g Akasiehonning
  • 50 g brunt sukker
  • ½ vaniljestang uten frø (den du brukte til kremen)

Ha alt i en kjele og kok i ca. 15 – 20 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.

Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.

Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.

Kakens hulrom i midten ble fylt med tørket frukt og nøtter.

 

Gulrotkake med ingefar og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefar og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefar og appelsinsirup

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar