Saftig eplekake med vaniljekrem

Kjempegod og saftig eplekake med vaniljekrem i liten langpanne, som er sprø på toppen og myk og deilig inni. Kaka gikk raskt unna, og det er flere som gleder seg til denne eplekaka med vaniljekrem står på bordet igjen.

Denne saftige eplekaken er stekt i en liten langpanne (ca. 30×40 cm).

Saftig eplekake med vaniljekrem er laget av

  • 4 egg
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 dl lettmelk
  • 300 g smeltet smør
  • 450 g mel
  • 1 – 2 ts kanel (du bestemmer hvor mye smak du vil ha av dette) – jeg brukte 2
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 5 epler – 2,5 revne og 2,5 i biter (dette bestemmer du selv)
  • Vaniljekrem som skal fordeles inni kaka – jeg brukte av typen kjøpt – ca. 500 g/1/2 liter
  • sukker og kanel på toppen av kakerøra før den går i ovnen

Smelt smør og avkjøl mens egg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsett melk, det tørre (mel, bakepulver og natron) og smeltet smør om hverandre. Piskes godt.

Skrell eplene, riv og del dem i biter, og ha både revne epler og eplebitene oppi røren.

Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd langpanne.

Vaniljekremen til denne deilige eplekaken

Vaniljekremen jeg brukte er fra butikken.
Fordel vaniljekremen rundt omkring inni kakerøren (En sprøytepose er veldig fint til dette formålet, og strø kanel og sukker på toppen av eplekaken før den settes i ovnen.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter. Følg med de siste minuttene, for det er mulig den trenger kortere/lengre tid i din ovn.

Når man har lyst på noe ekstra godt… Det kan informeres om at lun eplekake med vaniljekrem smakte veldig godt med iskrem og karamellsaus på toppen.

Tove med Saftig Eplekake med vaniljekrem

PRINT

8 hendelser på “Saftig eplekake med vaniljekrem”

  1. Marte-Berit

    Takk for tipset med vaniljekrem
    Det skal jeg prøve neste gang jeg baker eplekake.
    Hilsen Marte-Berit

    1. Bare hyggelig, Marte-Berit. Håper det vil falle like godt i smak som det gjør hos oss.

  2. Else Karin Kolnes

    Leser at eplebitene has oppi røren men jeg kan ikke se hvor du putter de revne eplene hen?

    1. Alt skal i røra. Har endret på oppskriften nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.

  3. Fantastisk oppskrift har nå brukt pærer og vaniljekrem i kaka
    Ble fantastisk litt annen smak enn med epler har pærer i hagen så måtte prøve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk