Romkuler
Kake Kakeboka

Romkuler

Til jul lages det kuler i mange variasjoner; gløggkuler, oreokuler, marsipankuler, julekuler…

Jeg følte for å slenge meg på trenden, men det ble ikke mer avansert enn å ta i bruk oppskriften jeg brukte på Cake Pops bare på en ny måte.

Til kaken som igjen ble til ca 120 romkuler (kommer an på størrelsen du velger å lage dem i)

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 200 gr smeltet smør
  • 1 beger seterrømme

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket til stiv eggedosis. Deretter hadde jeg i resten av det tørre og det smeltede smøret vekselvis, før jeg til slutt hadde i rømmen. Røren er ganske tykk.

Jeg stekte dette i en liten langpanne som er 27 x 38 cm på 180 grader i 35 minutter.

Avkjøl kaken.

Kaken ble lagd dagen før jeg skulle bruke den.

Steg 2 var klargjøring av kaken ved å «ødelegge» den :)

Jeg delte kaken i store biter for så å smule disse etter beste evne. Smulene skal blandes godt med sjokoladeglasur.

Sjokoladeglasuren som ble brukt ble lagd av

  • 3 dl melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 4 ss smør (smeltes)
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 ss kokt vann
  • 5 dråper romessens (bruk mer hvis ønskelig)

Jeg blandet det tørre først, for så å tilsette det smeltede smøret, kaffen, vannet og til slutt romessensen. Denne skal altså blandes godt inn i kakesmulene. Du må regne med at du til slutt må kna «kakesmuledeigen» godt. Beregn god tid og regn med slitne armer.

Bryt av små stykker av deigen, og rull/trill dem til små kuler.

Mottaker av noen kuler, som jeg ga som en oppmerksomhet, syntes jeg kunne ha brukt flere dråper med romessens. Det kan jo hende du er enig, så smak deg fram.

Kulene ble pyntet med glitter og pulveriserte Oreo. Jeg brukte en pakke Oreo-kjeks uten krem (skrap av kremen), og bland dette med glitter (jeg bestilte på Cacas). Trill deretter kulene i  blandingen.

Romkuler

Romkuler

Romkuler

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar