rom-og-cola-cookies
Cookies Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Rom & Cola Cookies

I julehumør har jeg bakt disse cookiesene, og med litt inspirasjon fra oppskriftsoppfordringen med julekrydder som Anita på bloggen Kvardagsmat har satt i gang i desember, har jeg tilsatt kanel i disse.

Ca. 30 luftige cookies ble lagd av

  • 225 g smeltet smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 0,5 dl rom
  • 1,5 dl Cola
  • 2 egg
  • 300 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g mel
  • 1 ts natron
  • 1,5 ts kanel
  • 200 g melkesjokolade i biter (jeg brukte Smelt)

Smelt smøret.
Bland lettkokte havregryn med rom og Cola og la dette trekke i 30 minutter.
Når dette er klart, pisker du eggene, brun faring og vaniljesukker luftigere og lyst. Tilsett så det tørre (mel, natron og kanel) og smeltet smør om hverandre. Ha deretter i havregryn med rom og Cola. Til slutt rører du inn sjokoladebitene inn for hånd.

Settes kaldt i kjøleskapet i en time eller mer.

Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett, og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Romsmaken kom ikke spesielt godt fram, men denne kombinasjonen ga en lun og god smak (om du skjønner).
Skulle man ønske sterkere romsmak, kan man kanskje bruke litt romessens.

rom-og-cola-cookiesrom-og-cola-cookies

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar