Rodbetesorbet
Dessert Kakeboka

RødbeteGranité

Rødbete har jeg servert til middag, jeg har hatt rødbete i juice, slush, smoothie, kake, vafler, muffins, og i helgen serverte jeg rødbetegranité. Denne skulle etter planen egentlig være en sorbet…
Hell i uhell…  en mislykket sorbet ble en veldig god granité. :)

Jeg elsker å bruke rødbete, ikke bare har den en fantastisk farge, men den er også veldig sunn og den smaker godt :)

Denne granitéen ble servert sammen med minipavlova. En god kombinasjon som gjorde lykke som lørdagens dessert. Jeg serverte 19 porsjoner (1 kule til hver), og det er ca. 6 kuler igjen i fryseren nå. Oppskriften er altså til ca. 25 kuler.

Jeg lagde først juice av

  • 6 epler
  • 7 appelsiner
  • 500 gr rødbeter (500 gr etter at de er skrelte)

Av dette ble det 1,6 liter juice. Det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye juice man ender opp med til slutt, så jeg tar litt ekstra i når jeg lager juice. Det gjør jo ikke noe om det blir for mye. Jeg takker i hvert fall ikke nei til et glass velsmakende og velgjørende juice.

Til sorbeteen som endte opp som granité brukte jeg

  • 1,1 liter av juicen (se ovenfor)
  • 650 gr frosne druer (trenger ikke være frosne)
  • 4 ss glukose (droppes hvis intensjonen er å lage granité)

Glukosen ble oppløst i juicen før alt ble kjørt i en blender til ønsket konsistens. Jeg brukte frosne druer for å få fortgang i fryseprosessen. Har du god tid, trenger ikke druene være frosne.

Mengde frosne druer kan bli en utfordring for noen blendere hvis du har oppi alt med en gang, så ha i litt og litt av disse, og prøv deg fram.

Jeg hadde alt i en stor bolle i fryseren. Det må røres og skrapes (når den har blitt litt frossen) i granitéen med ca. 30 minutters mellomrom, for at ikke alt skal fryses til en stor klump. Det er derfor lurt å ikke lage denne på kvelden før du skal legge deg…

Som nevnt ovenfor, trenger du ikke glukose hvis intensjonen er å lage granité. Og hvis planen er å lage sorbet, viste det seg at 4 ss glukose var for lite. Jeg kunne latt være å nevne glukosen, men da jeg selv var usikker på mengdeforholdene, tenker jeg kanskje det er greit for andre å lese hvordan man ikke skal gjøre det. :)

Selv ble jeg veldig fornøyd med smaken på granitéen, og etter tilbakemeldingene å dømme, var gjestene det også.

Rødbetesorbet

Joda, du ser riktig… Jeg har pyntet med erter :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    Mette
    5. november 2013 at 00:45

    Oioioi, dette så spennende ut. :)) Fin farge :)

    • Reply
      Tove
      5. november 2013 at 08:27

      Takk, Mette :)

  • Reply
    Trine
    5. november 2013 at 09:02

    Veldig kult Tove, inspirerende!

    • Reply
      Tove
      6. november 2013 at 07:32

      Takk, Trine :)

    legg igjen en kommentar