fbpx
Rivebroed
Bakst Brød Kakeboka

Rivebrød

Rivebrød, eller stablebrød om du vil, har jeg sett i flere forskjellige utgaver. Lysten til å lage kom når jeg så på Hele Norge baker hvor Bakerinnen lagde dette.

Jeg brukte oppskriften min på Brytebrød med fetaost til dette brødet, og denne finner du her.

Brødformen jeg hadde, var nok kanskje litt for liten for formålet, men det slo meg ikke før etterpå. Størrelsen var 10,5×20 (innvendige mål), og denne er mindre enn en “normal” størrelse. Neste gang skal jeg bruke en større brødform. Bruker jeg større brødform, må rutene lages mindre, slik at de kommer lavere i formen (se bilde nedenfor).

Når deigen var ferdig hevet, delte jeg den i to og kjevlet den ut i et rektangel. Følte ikke at målene var så viktig, men fokuserte mer på å få rette kanter. Deretter strødde jeg fetaost utover, for så å måle bredden inni formen, samt høyden og så delte jeg opp deigen i ruter. Smør formen godt, før rutene blir stablet oppå hverandre; 4 – 5 stk. av gangen, for så å bli lagt i formen.

Brødet ble stekt på 180 grader i 45 minutter i min ovn. Legg bakepapir over brødet de siste minuttene hvis du synes det blir for mørkt.

Rivebrød

Rivebrød

Rivebrød eller stablebrød

Rivebrød eller stablebrød

Rivebrød

Tips: Bruk større form enn det jeg gjorde, og lag lavere ruter av deigen.

Rivebrød

Rivebrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar