rivebrod-med-pesto-og-pistasj
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Rivebrød med pesto og pistasjnøtter

Dette rivebrødet er lagd som tilbehør til en spaghettimiddag med tomatsaus og kjøttboller.

Jeg gjorde noen endringer på oppskriften til luftige horn.

Oppskriften på deigen ble da

  • 750 g siktet speltmel
  • 100 g smeltet smør
  • 4 dl fingervarm melk
  • 2 egg
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ss sukker

Ha alt i en bakebolle. Gjæren smuldres oppi. Alt eltes i ca. 10 minutter med kjøkkenmaskinen.
La heve i en time.

Til ett rivebrød i en brødform med «normal» størrelse, brukte jeg litt over 1/3 av denne deigen.
Jeg brukte det jeg trengte av deigen, og så lagde jeg rundtykker av resten. To fluer i en smekk…
Om du lager mindre deig, lager flere brød eller gjør som jeg, er helt opp til deg.

Du trenger også ønsket mengde pesto (hjemmelaget eller kjøpt) og hakkede pistasjnøtter.
Jeg brukte 1 glass pesto og 1/2 pose pistasjnøtter til ett brød.

Kjevle ut 1/3  av deigen i et rektangel. Skjær ut firkanter som passer i formen. Husk at de skal heve, så de bør være mindre både i høyde og bredde.
Sett brødformen på høykant når firkantene skal stables. Begynn med en firkant, smør på pesto og strø over pistasj. Fortsett til formen her fylt 3/4 sånn ca. Sett ned formen og fordel firkantene slik at de fyller hele formen. Jeg gjorde det ved hjelp av en kniv som jeg satte ned mellom 4 og 4 firkanter av gangen og dro dem litt bortover. Litt tungvint vil sikkert noen si, men jeg fikk da fordelt deigen.

La heve i en time.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.

Serveres rykende fersk.

Brødet falt i smak.

rivebrod-med-pesto-og-pistasj rivebrod-med-pesto-og-pistasj

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar