Risotto
Hovedrett Kokeboka

Risotto

For en stund siden lagde jeg risotto av typen «det vi har i kjøleskapet», og den ble så god at den deles med dere nå.

Til ca. 4 personer brukte jeg

  • 50 g stangselleri i biter
  • 100 g revet gulrot
  • En liten gul paprika i biter
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • Olivenolje
  • 350 g risottoris
  • 2 liter vann (jeg ender alltid med å bruke mer enn det som står på pakken)
  • 100 g revet parmesan
  • Smak til med salt eller annet ønsket krydder (vi bruker basilico)

Riv og hakk grønnsakene. Ha det i en stekepanne og fres noen minutter til løken er blank. Ha i risen og litt og litt vann.
Kok opp vannet og ha i mer av det når det har trukket inn i risen. Fortsett til du er fornøyd med konsistensen på risen.

Jeg pleier å blande inn revet parmesan og smake til med krydder når jeg er fornøyd med risen.

Serveres som den er eller f.eks. med kylling og salat eller et godt brød til.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar