Risotto med sopp og kylling

Torsdag forrige uke var jeg på nyttårsbord på Kulinarisk Akademi i regi av Matbloggsentralen. Vi var 13 glade matbloggere som var samlet rundt grytene og deretter bordet, og denne koselige kvelden kan du lese litt mer om her.

Kvelden ble innledet med en demonstrasjon av mulighetene med sousvide og espumaflasken, ledet av Rob Roy, og det var mange som kjente behovet for en slik flaske i løpet av kvelden… 🙂

Deretter lagde vi vår egen mat, og fikk den servert av Rob Roy og teamet hans som la den siste finishen på maten. Gjett om vi koste oss 🙂

Vi spiste mye god mat, og i dag har jeg lagd en risotto med soppbuljongen vi lagde der som base.

Buljongen kokte i 40 minutter, og til denne brukte jeg

  • 2 liter vann
  • 500 gr champignon oppdelt i 4 eller 5 skiver. Det kommer an på hvor stor den er.
  • 150 gr sjalottløk i biter
  • 30 gr hvitløk knust og i biter
  • 6 ss soya
  • 4 ss kyllingfond
  • Noen kvister frisk timian
  • 3 tørre laubærblader
  • Salt etter behov

Etter 50 minutters koketid uten lokk, silte jeg buljongen og satt da igjen med ca. 13 dl buljong (jeg har tidligere skrevet 7 dl buljong, men etter å ha gjort dette en gang til når jeg lagde kremet kyllingsuppe, fant jeg ut at jeg må ha tilsatt 5 dl mindre vann enn oppgitt i oppskriften).

Denne buljongen ble så brukt som base i risottoen jeg lagde til middag i dag.

Til risottoen (6 porsjoner + ) brukte jeg

  • 350 gr risottoris (på pakken skulle dette tilsvare 4 porsjoner)
  • 3 ss smør
  • 13 dl soppbuljong (se oppskrift ovenfor)
  • 150 gr gulrot i små biter
  • 100 gr spinat
  • 150 gr parmesan i biter eller revet om du vil
  • 4 kyllingfileter i biter (635 gr), forstekes

Mens buljongen kokte, stekte jeg kyllingbitene.

Når buljongen var ferdigkokt, startet jeg på risottoen.

Jeg hadde risen og smøret i stekepannen. Når alt smøret var smeltet og risen glinset i lyset, hadde jeg i litt og litt av buljongen. Når buljongen var kokt inn i risen, hadde jeg i mer, til alt var brukt opp.

Etter 10 minutter hadde jeg i gulrotbitene, og etter 15 minutter hadde jeg i spinat og ost.

Når 20 minutter var gått, var jeg fornøyd med konsistensen på risottoen, og hadde i kyllingen før den ble servert.

Dette ble veldig godt, og soppbuljongen kommer nok til å bli brukt som base i en og annen rett framover.

Risotto med soppbuljong

Risotto med soppbuljong

Risotto med soppbuljong

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk