Kremet risotto med kantarell - amore
Hovedrett Kakeboka

Risotto med kantarell – Amore

Risotto tar meg straks tilbake til mitt favoritt-ferie-land; Italia.

God mat, godt drikke, flotte solsikker, deilig landskap og hyggelige mennesker som vet å ta livet med ro – ikke rart man forelsker seg i sånt.

Denne risottoen følte jeg det samme for når jeg smakte på den. Deilig, kremet og god :)

Til 4 voksne personer (sikkert litt flere porsjoner) brukte jeg

  • 100 gr sjalottløk (hakket)
  • 4 fedd hvitløk (hakket)
  • 3 dl risottoris (Arborio fra Gallo)
  • smør til steking
  • 1 liter vann med kyllingfond
  • 70 gr parmesan (i biter)
  • 100 gr kantareller (i biter)
  • 5 kyllingfileter i biter

Smør, sjalottløk, hvitløk og risottoris surret noen minutter i stekepannen før jeg tilsatte litt vann. Jeg lot vannet koke inn før jeg tilsatte litt vann til. Dette fortsatte jeg med til jeg ikke hadde mer vann igjen. Deretter hadde jeg i parmesanosten, og lot det surre til den hadde smeltet. Totalt brukte jeg ca. 30 minutter på dette.

Samtidig som jeg gjorde dette, stekte jeg kantarellene for seg i en liten stekepanne. Disse ble stekt i smør.

Kyllingbitene stod i ovnen og godgjorde seg på 200 grader i 15 minutter.

Alt var ferdig sånn ca. på samme tid, og når risottoen var ferdig, blandet jeg kantareller og kylling i den.

Jeg hadde ikke så mye grønt å servere ved siden av, dermed prøvde jeg å “freshe” opp litt med tomatene.

Denne risottoen ble godt mottatt, til og med av de som ikke liker sopp, eller skal jeg si; tror de ikke liker sopp :)

Kremet risotto med kantarell - amore

Kremet risotto med kantarell - amore

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar