fbpx
RIskremkake - riskrem som kake - juledessert - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter
Dessert Julekake Kake Kakeboka Kokeboka Marsipan

Riskrem til jul – servert som kake – litt saltere bunn

Jeg kom plutselig på idéen om å servere julens dessert – riskremen – i form av en kake. Dette var en strålende god idé, for denne kaka ble veldig god. I forrige innlegg delte jeg nesten samme kaka men med en litt annen oppskrift – riskremkake med litt søtere bunn og et takras av et topplokk.

Problemet med forrige kake, var at sausen ikke stivnet til gelé. Det gjorde den heller ikke denne gangen, men den stivnet såpass at den holdt seg på plass.

Jeg har fått svar fra produsenten av sausen – De mener at årsaken til at sausen ikke stivner med gelatin, er mengden sitronsyre som er tilsatt sausen. Da vet vi det.

Denne riskremkakedesserten ble skikkelig god. Akkurat passe søt riskrem-krem mot den syrlige sausen. Fordi denne bunnen ikke ble så søt som den første kaken jeg lagde, oppleves riskremen mindre søt også. Vi syntes dette ble godt, men for en annen kan det hende at man ønsker litt mer sukker i riskremen.

Kaken er som gulrotkaka og sjokoladekaka – den blir bedre for hver dag i kjøleskapet. Jeg smakte på den senest i går, 3 dager etter at jeg lagde den, og den var bedre enn den var på søndagen (dag 1).

Det jeg har gjort annerledes i denne kaken, er bunnen og topplokket.
Jeg har byttet ut 100 g Digestive med Ritz-kjeks (OBS – ikke 150 gram som jeg sa i livesendingen). Bunnen ble litt tørrere da, så jeg måtte bruke litt mer smør. Fuktigheten fra riskremen trekker ned i bunnen når den står et par dager.
Jeg har bare brukt en boks med saus på toppen, ikke to.

I bunnen bruker jeg marsipan. Dette gir den en litt seigere konsistens, og gjør jobben med flytte den fra kakeformen til kakefatet enklere. Til denne kaken har jeg brukt en bake-it-easy-form og dermed står kaken allerede på kakefatet, så da jeg unngår den utfordringen.

Størrelsen på kakeformen er 22 cm i diameter. Da denne er litt høy, kan den fint lages i en større form med samme mengde ingredienser, men da med mer saus.

Bunnen er laget av

  • 150 g kjeks – Digestive
  • 100 g kjeks – Ritz
  • 120 g smeltet smør
  • 150 g revet marsipan

Knus/pulveriser kjeksen, smelt smøret og bland dette.
Riv marsipanen og kna denne inn i kjeksblandingen.

Fordeles i bunnen av kakeformen.

For jevn og fin fordeling, bruk en «stapper».

Riskremen er laget av

  • 1 pk riskrem (675 g) – ja, jeg brukte kjøpt utgave
  • 3 dl kremfløte
  • 160 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 plater gelatin
  • 5-6 ss kokvarmt vann

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp vann.

Når gelatinen er klar, piskes kremfløten nesten stiv med sukker og vaniljesukker. Deretter klemmes vannet av gelatinen og smeltes i det kokvarme vannet.

Sett på kjøkkenmaskinen igjen og hell i gelatinvannet mens du pisker kremen stiv.

Stivpisket krem med gelatin blandes med riskremen.

Fordel deretter riskremblandingen over kjeksbunnen. Settes kaldt til den stivner.

Sausen på denne kaken er laget av

  • 1 pk. jordbærsaus (kjøpt av merket KOS) – 1,75 dl
  • 2 plater gelatin
  • Vann til å smelte gelatinen med.

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken. Kok opp vann for å smelte gelatinen med. Klem vannet av gelatinen og smelt i kokvarmt vann.

Fordeles på stivnet riskremkake og settes kaldt til den stivner.

Serveres med friske jordbær, krem og ristede mandelflak.

RIskremkake - riskrem som kake - juledessert - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar