Risboller - de beste
Dessert Kake Kakeboka Kos

Risboller – de beste

Det ble ingen jul uten mammas risboller i barndommen. Dette var min absolutte favoritt av “julekakene” hjemme. Min beste venninnes mor lagde også veldig gode risboller, og jeg husker jeg var snar å spørre om å kunne få, hvis jeg visste at hun hadde lagd disse. Risboller er også kjent under fristende navn som Griseboller og Ola-lort (ikke spør hvorfor) :)

Jeg har som tidligere nevnt, samlet oppskrifter i noen år. Noen av disse er utklipp, og da kan jeg se “kilden”, men oppskriften til disse risbollene, husker jeg ikke hvor jeg har funnet. Jeg har altså spist mange risboller opp igjennom årene, men disse er de beste jeg har smakt. :)

Til ca 35 (g)ris(e)boller brukte jeg

  • 3 liter puffet ris (1 pose)
  • 6 plater mørk 70 % kokesjokolade (smeltet)
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 6 ts vaniljesukker
  • 16 ss fløte
  • 35 muffinsformer

Smelt smør og sjokolade og rør inn vaniljesukker og fløte, før du har sjokoladeblandingen i den puffede risen. Bland godt og ha i muffinsformer. Regn med at det blir gris.

Alle oppskrifter kan heldigvis justeres etter eget ønske, og denne kan gjøres mildere med en lysere sjokolade. Ønsker du mykere puffet ris, øker du bare mengden smeltet smør med f.eks. 100 gr.

Risboller

Risboller

Risboller

Risboller

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

5 kommentarer

  • Reply
    Anonym
    13. mai 2014 at 18:40

    Du skriver hvete, men mener kanskje ris?

    • Reply
      Tove
      13. mai 2014 at 20:18

      Ja, det var det jeg mente. Takk :)

  • Reply
    Inger
    17. desember 2015 at 15:30

    Hei
    Takk for oppskrift :) De ble veldig gode!

  • Reply
    Ingvild
    19. desember 2015 at 13:21

    Hva er smør? Margarin eller ekte smør?

    • Reply
      Tove Holter
      19. desember 2015 at 19:08

      Mange har sine favoritter de sverger til, Ingvild.
      I akkurat de som er avbildet er det brukt meierismør, men i de jeg lagde her om dagen, brukte jeg Bremykt steke og bake. Håper det var til hjelp :)

    legg igjen en kommentar