Pulled Pork Taco
Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Pulled Pork – Taco

Pulled Pork har blitt populært her i huset. Denne gangen hadde jeg kjøpt 2 biter svinenakke á 1153 og 1181 gram. Grunnen til dette var at jeg ønsket å ha rester til dagen etter. Lettvint middag dag nr. 2 :)

Vi spiser taco i helgen, og denne helgen hadde vi Pulled Pork Taco; Alle var fornøyde med det valget.

Svinenakkene jeg hadde kjøpt var vakuumpakket (trodde jeg), og ferdig marinert med urter og hvitløk. Men, da jeg stod opp tidlig om morgenen for å legge kjøttet i ovnen, oppdaget jeg at det jeg trodde var vakuumpakket svinenakke, var svinenakke pakket i stekepose. :)

Kjøttet ble pakket ut av stekeposen og pakket inn i aluminiumsfolie. Dobbelt lag for å unngå gris i ovnen. Tidligere har jeg forstekt kjøttet på sterk varme i 30 minutter for å få en stekeskorpe, men etter å ha sett på Eat Street (joda, jeg ser ofte på det) hvor det ikke ble gjort, har jeg sluttet med det. Kjøttet pakkes inn i folie med en gang.

Svinenakkene ble stekt på 130 grader i 8 timer. Perfekt :)

Jeg lagde ikke noen saus som kjøttet ble smurt inn i før jeg pakket det inn i folien, men jeg lagde en saus til å ha på kjøttet når det var ferdig stekt. Vi spiste kjøttet med sausen, tacolefser, revet ost og creme fraiche. Av og til trenger man ikke grønt… :)

Chili- og tomatsausen ble lagd av

 • 4 plommetomater (uten skinn)
 • 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
 • 15 gr hvitløk
 • 50 gr sjalottløk
 • 5 ss olivenolje
 • 1 ss Worchestersauce
 • 4 ts sennep (dijon)
 • 1 ss tomatpuré
 • 2 ss sukker
 • 1/2 dl vann
 • smakes til med salt og pepper

Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor.  Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.

Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet.

Pulled Pork Taco

Det ser kanskje litt kjedelig ut, men det var ikke det :)

Pulled Pork Taco1

Ferdig innsauset kjøtt.

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

Sausen.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Henriette
  9. oktober 2015 at 17:21

  Hvorfor brukte du ikke stekeposen den kom i? Noen spesiell grunn til dette?
  Kan også anbefale å bruke sterk sennep, pulled pork, ost, og så noen grønnsaker hvis man ønsker det. Hvis man lager klar noen wraps til å ha til lunsj dagen etter bør man holde seg unna veldig fuktige grønnsaker som agurk og tomat.
  Må prøve meg på din tomatsaus, ser utrolig godt ut!

  • Reply
   Tove Holter
   11. oktober 2015 at 15:53

   Var nok bare for jeg var fast bestemt på å gjøre det som jeg pleier, Henriette. Takk for godt tips :)

  legg igjen en kommentar