I går så jeg på Eat Street igjen. Der var Lucky og fristet med sine Puccia (italiensk brød), og dermed ble det Puccia til middag i dag. Min versjon i hvert fall… 🙂
Til Pucciane vi hadde, ble det satt fram diverse italiensk kjøttpålegg som parmaskinke, coppa, salami + pastrami. Av ost hadde vi litt revet parmesan, bøffelmozarella og norvegia (skikkelig spennende). I tillegg ble det tomater, ruccola og en hjemmelaget tomatpesto av soltørkede tomater. Dermed var det bare å sette sammen sin egen Puccia.
Oppskrift
Deigen til ca. 8 Puccia (jeg lagde 7 «normale» og 2 små) ble lagd av
- 7,5 dl finmalt hvetemel
- 1 ts salt
- 3,5 dl lunkent vann
- 0,5 dl olivenolje
- 20 g fersk gjær
- litt olivenolje til pensling
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett deretter vann og olivenolje, og til slutt har du i små biter av den ferske gjæren. La kjøkkenmaskinen gå i 7 minutter. Sett deigen til heving i 1 time. Ja, den er bløt.
Etter heving eltes deigen med litt mel. Lag boller og klapp dem flate på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle dem med litt olivenolje.
Puccia ble stekt midt i ovnen på 230 grader i 14 minutter.
Luckys Puccia ble litt mer luftig enn mine. Tenker her at øvelse gjør mester 🙂
Tomatpestoen ble lagd av
- 70 g soltørket tomat i olje
- 8 g hvitløk
- 14 g fersk basilikum
- 30 g olivenolje
Denne har mye smak, så det kan hende det holder med en tynt lag.
Når det gjelder kjøttpålegget og osten, stekte jeg dette på 230 grader i 3 minutter. Legg kjøttet i en diameter som passer din utvalgte Puccia. Legg deretter osten på i den rekkefølgen du ønsker. Stekes på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk stekespade når det er ferdig og klart for plassering på Pucciaen.
Man kan selvfølgelig ha kaldt pålegg på også. Valget er ditt.
Bildet viser en Puccia påsmurt tomatpesto, med ruccola, pastrami, bøffelmozarella, litt parmesan og norvegia, samt tomater. Kjempegodt.
En lettvint middag på en dag fylt med kjøring hit, dit, dit og tilbake igjen.
Brødene kan også brukes som hamburgerbrød eller pitabrød.