Perle de Lait
Kakeboka Kos

Prøvesmaking – Perle de Lait

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Yoplait.

På kjøkkenet mitt, er det andre som alltid må være prøvekanin. Nå er det jeg som har vært det. Men, ikke for det…, jeg har hatt med meg smaksprøver på jobben for å kunne komme med flere meninger enn min egen.

Jeg har smakt på yoghurten Perle de Lait (perlemelk) i smakene sitron, kokos og vanilje.

Da jeg meldte meg på dette prosjektet, var jeg litt usikker på hva jeg skulle skrive om hvis jeg ikke likte yoghurten. Være ærlig? Joda, min misjon er å være ærlig mot mine lesere, dog i form av min opplevelse, så det må jeg være her også.

For å få litt flere testpersoner enn bare meg, involverte jeg mine kollegaer. De fikk smake sitron og kokos. Når de hadde smakt, ba jeg dem sende meg noen ord om hva de syntes.

Tilbakemeldingene fra fem kollegaer er gjengitt ordrett.

Sitron

 • «Soleklar vinner, frisk og syrlig med god smak , terningkast 6»
 • «Sitronsmak ga meg flashback til barndommens sitronfromasj som vi ofte hadde til dessert før. Frisk og god.»
 • «God, men tror den fort kan bli kvalmende.»
 • «Favoritten! Veldig god og frisk smak “silkemyk” konsistens (hihi).  Føler den må bli spist sammen med noe annet (frukt e.l.), for at det ikke skal bli for mye.»
 • «Litt «syntetisk» smak, men ble bedre etter hvert. Ok sitronsmak.»

Kokos

 • «God på smak men tror et beger med denne vil bli litt ” kvalmende “. Terningkast 4»
 • «Var sikker på at kokossmak ville bli for kvalmende og minne om solkrem eller sydendrinker, men den var overraskende god og velsmakende.»
 • «Veldig god! Har lyst på mer :)»
 • «Mye friskere smak enn forventet. Ikke så fan av de “kokkos-klumpene”. Føler man kanskje må fylle opp med frukt e.l. – blir litt for heavy å spise bare en sånn yoghurt.»
 • «Liker ikke kokos. Luktet kokos. Ikke så «syntetisk» som sitron. Friskere smak enn sitron.»

Dette var altså hva mine kollegaer syntes.

Den jeg var sikker på at jeg ikke ville like i det hele tatt, likte jeg best. Er ikke det rart? Kanskje på tide å slutte å være forutinntatt?

Sitron var den jeg nesten gruet meg til å smake på, men det var det ingen grunn til. Denne brakte meg direkte tilbake til barndommens lykkelige fromasjstunder. Kjempegod og frisk yoghurt som jeg allerede har lagd en dessert av. Dessert? Må det være det? Nei, kos også, og i dette tilfellet mimiring, er de riktige ordene :)

Kokos var jeg ikke like fornøyd med. Jeg likte den ikke med en gang, men etter teskje nummer tre, falt den mer i smak. Kanskje den er god i kombinasjon med en middag krydret med karri, eller sammen med frukt, som en av mine kollegaer foreslår.

Da det ikke er alle butikker som selger alle smakene, fant jeg ikke vanilje før jeg dro hjem fra jobben i dag. Den er det derfor bare jeg og eldste sønnen i huset som har smakt på. Den var fløyelsmyk i konsistensen, men den var litt for syrlig på smaken for hans del. Jeg likte den, og ville helt klart kjøpt den flere ganger.

 

Frua var prøvekanin for en god type yoghurt,

men hun var redd for at den skulle smake sitronsurt.

Sitron, vanilje og kokos.

Ja, smakene skal til dere betros.

Annet enn ærlighet ville hun aldri ha turt :)

 

Håper dere har fått et innblikk i min opplevelse av yoghurtene, og at oppskriften til desserten (som du finner nedenfor) frister til å prøve.

Perle de Lait

Morsom fotoshoot sammen med gutta boys i dag :)

 

Perle de Lait

Favoritten :)

Til ca. 10 porsjoner sitronfromasj brukte jeg

 • 500 gr Perle de Lait med sitronsmak
 • 300 gr kremfløte pisket litt mer enn slapt
 • 120 gr sukker
 • 4 plater gelatin
 • 4 ss kokt vann
 • blåbær og bringebær til pynt

Legg gelatinen i bløt i 15 minutter.

Pisk kremfløte og sukker litt mer enn slapt, og litt mindre enn stivt. Løs opp gelatinen i 4 ss kokt vann.

Jeg pisket Perle de Lait på nesten fullt mens jeg hadde oppi gelatinen som var oppløst i det kokte vannet. Årsaken til at jeg pisket yoghurten, var å få rørt inn gelatinen. Det var ingen annen grunn til dette. Hadde selvfølgelig håpet på en luftigere yoghurt, men det ble ikke løst av piskingen.

Ha fromasjen i en stor bolle, eller i porsjonsformer. Pynt med bær, eller annet godt. Kanskje du har tid til å lage noen marengser å pynte med :)

Fromasjen var like god som jeg husket den fra barndommen. Nam :)

Sitronfromasj

Sitronfromasj

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar