Proteinbrød
Bakst Brød Kakeboka Sunt

Proteinbrød

Magen min tåler ikke vanlig brød. Jeg ser ut som om jeg er åtte måneder på vei etter å ha spist “vanlige” brød og rundstykker. Men etter at en venninne tipset meg om en oppskrift på et proteinbrød, kan jeg spise brødskiver uten å være oppblåst resten av dagen.

Oppskriften fant jeg på matoppskrifter123.no, og denne gjelder for 1 brød.

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1,5 ss bakepulver
  • 40 g linfrø (jeg bruker de knuste)
  • 60 g kruskakli
  • 50 g sesamfrø
  • 45 g solsikkekjerner
  • 3 ss olje/smør
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss Husk (står ikke i originaloppskriften)
  • 40 g mandelmel (står ikke i originaloppskriften)

 

Pisk eggene lett, og bland inn creme fraiche og olje. Tilsett de tørre ingrediensene. Deigen skal ha en kladdete konsistens. Ha deigen i en brødform og stek på 180 grader i 55 minutter nederst i ovnen.

Oppbevares i kjøleskap.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar