Proseccovafler - vaffel med Prosecco
Kakeboka vaffel

Proseccovaffel – Vaffel med Prosecco

Proseccovaffel – vaffel med Prosecco måtte bare prøves ut når jeg først hadde begynt å tenke på det.

Spørsmålet som jeg ikke kan svare på, er om alkoholen fra Proseccoen forsvinner under stekingen i vaffeljernet. Jeg velger derfor legge denne vaffelen i kategorien Voksenvaffel, Festvaffel eller kanskje Jentekveldvaffel.

10 stk. Proseccovaffel eller vaffel med Prosecco om du vil, er lagd av
  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 g gresk yoghurt med vaniljesmak
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl Prosecco

Det finnes x-antall måter å piske sammen en vaffelrøre på.

Denne røra, pisket jeg egg, sukker og vaniljesukker godt. Deretter hadde jeg i yoghurten og smeltet smør, før hvetemel og bakepulver. Proseccoen ble hatt i røra til slutt.

Jeg lot røra svelle i 30 minutter før vaflene ble stekt.

Nytes med jordbær friske og/eller syltetøy og krem, og et glass Prosecco.
Om du skulle få lyst til å sette et ekstra festpreg på vaffelbordet, tenker jeg det også ville passe fint med pikekyss til disse vaflene.

Proseccovafler - vaffel med Prosecco

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar