Proseccomousse
Dessert Kakeboka Kokeboka

Proseccomousse

Proseccomousse – denne lagde jeg til min nye Pavlova på bloggen. Om du heller ønsker å bruke moussen som dessert, og da aller helst som dessert til voksne siden det er alkohol i den, passer den helt perfekt til det også. Kanskje jentekvelden er den perfekte arena for denne nye dessertstjerna.

Hvor mange porsjoner du får, kommer an på hvor store du lager dem.

Proseccomousse – 6 til 8 porsjoner, er lagd av
  • 4 plater gelatin – bløtlegges
  • 4 ss kokvarmt vann
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g Philadelphia
  • 150 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 stivpisket eggehvite – vendes inn på slutten
  • 1,5 dl Prosecco – vendes inn på slutten

Legg gelatinen i bløt.

Kok opp vann når det skal brukes på gelatinen, rett før det skal i ostemassen.

Pisk eggehviten stiv. Ikke altfor stiv, for den skal bare vendes inn i ostemassen, og da må den være lett å løse opp.

Pisk kremfløte, Philadelphia, sukker og eggeplomme til en luftig og fast krem.

Klem vannet av gelatinen og løs den opp med det kokvarme vannet. Has i ostemassen helt mot slutten av pisketiden. Når ostemassekremen nærmet seg ferdig, skrudde jeg av kjøkkenmaskinen og gjorde klar gelatinen før den ble helt oppi. Da må kjøkkenmaskinen gå igjen.

Vend inn stivpisket eggehvite.

Vend inn Prosecco forsiktig.

Fordel i dessertglass og sett kaldt.

Serveres for eksempel med friske jordbær, sitronmelisse og revet limeskall.

Proseccomousse

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar