Potet i ny drakt
Bakst Kake Kakeboka Kos Muffins

PotetMuffins

Potet i muffins, har jeg ikke prøvd før, men det er jo en første gang for alt.

Når noe/noen er allsidig eller kan brukes til det meste, sier man som regel at dette/denne er som poteten; kan brukes til alt. Hvorfor skal man da bare bruke potet til middagen, hvis den kan brukes til alt?

Til 16 (store) muffins a la “Potet i ny drakt” brukte jeg

  • 150 gr smør (romtemperert)
  • 150 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 3 ss lys sirup
  • 1 dl malte mandler
  • 250 gr mel
  • 3 ts bakepulver
  • 200 gr kokte poteter av typen mandel
  • 2 ts sponge cake stabilizer
  • 2 dl melk (jeg bruke skummet)

Har du ikke potetrester, bør du koke og avkjøle potetene, før du begynner. Mos dem sammen med 1 dl av melken.

I tillegg er det lurt å male mandlene før du begynner. Jeg bruker stavmikseren til dette. Husk bare å informere andre familiemedlemmer før du setter igang med dette, da slipper du at noen kommer løpende til for å se hva du i all verden holder på med… Det bråker nemlig utrolig mye med en gang.

Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg, og visp godt. Følg på med sirupen, det tørre og så resten av melken før du har oppi de moste potetene.

Stekes på 200 grader i ca 15 minutter +/-.

 

Potetmuffins

Potetmuffins

Potetmuffins

Potetmuffins

Uuuups!

Potetmuffins

Potetmuffins

 

Hvis du skal ha på like mye av den deilige og luftige kremen som jeg har tatt på på fotomodellene (se bildene), trenger du

  • 400 gr Tine ost med vaniljesmak (ny og luftig til baking)
  • 400 gr melis
  • 200 gr smør
  • 2 ts vaniljesukker

Potetmuffins

Potetmuffins

Muffinsene ble saftige og gode på smak. Potet kan altså brukes til dette også :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

9 kommentarer

  • Reply
    Tora
    3. oktober 2012 at 12:21

    Så herlig ut! Likte godt bildet ditt av det knuste egget, veldig fint!

    Potet er jo nammenam! Ser veldig godt ut!

    • Reply
      Tove
      3. oktober 2012 at 12:25

      Takk for det, Tora. Når jeg først hadde mistet egget, og kameraet ikke lå langt unna, kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg. :)

  • Reply
    Katrine
    3. oktober 2012 at 22:03

    Interessant! Vil gjerne prøve!

    • Reply
      Tove
      4. oktober 2012 at 11:39

      Det er morsomt å prøve noe nytt. Ihvertfall når resultatet blir bra. :)

  • Reply
    Sine
    5. oktober 2012 at 12:56

    Namnam. Legger meg den bak øre.

  • Reply
    Eirik
    5. oktober 2012 at 13:25

    Fantastisk! Desidert den beste oppskriften i konkurransen :-)

    • Reply
      Tove
      5. oktober 2012 at 16:44

      Takk, Eirik :)

  • Reply
    Reidar
    7. oktober 2012 at 09:35

    Kjempekul måte å lage potet-tilbehør på. Pent på tallerkenen og nydelig smak

  • legg igjen en kommentar