Pølserull
Forrett Hovedrett Kakeboka

Pølserull

Etter vårrullene jeg lagde her om dagen, ble det 10 vårrulark igjen. Istedetfor å kaste dem, la jeg dem i en tett pose i kjøleskapet. Det kunne jo hende de kunne brukes til noe en annen dag…

Allerede neste dag, fikk jeg bruk for dem.

I kjøleskapet var det 5 vårruller og litt ris fra dagen før + en pakke med pølser. Da jeg ikke rakk å handle på vei hjem, betydde det restemat til middag, og pølser uten lompe eller brød.

5 vårruller fordelt på 3 personer er ikke så mye på hver, så minstemann gikk med på at eldstemann og jeg fikk disse fem på deling (eldstemann 4 og jeg 1…), mot at jeg lagde noe med pølsene til ham, men uten grønnsaker. De kan selvfølgelig også fylles med grønnsaker…

Pølserullene ble lagd av

  • 100 gr revet ost
  • 100 gr ris
  • 4 grillpølser i biter
  • 10 vårrullark
  • 1 egg (brukes som lim for å lukke vårrullen)

Jeg stekte pølsebitene, for å fjerne litt av fettet i dem. Deretter fordelte jeg dette på vårrullarkene, og stekte dem 5 minutter på hver side, på varmluft 230 grader, høyt oppe i ovnen.

I går penslet jeg vårrullene med olje (av mangel på nok olje til fritering), og i dag penslet jeg dem bare med vann. Pølserullene ble knasende sprø.

Pølserull

Pølserull

Pølserull

Pølserull

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar