fbpx
Plomme og chililikoer
Gave Kakeboka Kokeboka

Plomme- og chililikør

Likør av blåbær er noe vi lagde før, men de siste årene har blåbæra vi plukker, gått med til smoothies.

I år tenkte jeg å prøve noe nytt, og forhåpentligvis blir dette like godt som blåbærlikøren min. Det er ikke det at vi drikker så mye likør (foruten eggelikør til jul), men det er morsomt å prøve noe nytt, og så har jo Matbloggsentralen.no en utfordring gående… Need I say more?

Plomme- og chililikøren ble satt på 3 flasker som hver rommer 5,5 dl, og i hver flaske hadde jeg

 • 4 store plommer i biter
 • 1 chilipepper
 • 200 gr sukker
 • 1,2 dl Vodka 38%

Når jeg lager blåbærlikør, fyller jeg flaskene/glassene full med blåbær. Deretter fyller jeg på sukker for så å helle vodka på til slutt. Jeg bruker «det-er-ikke-fullt-før-det-renner-over»-prinsippet.

Denne gangen hadde jeg ingrediensene i lagvis. Dette fordi de oppdelte plommebitene var så fuktige at sukkeret satte seg fast, og ikke bare «rant» mellom hulrommene som det gjør når jeg lager blåbærlikør. Her var det heller ikke fullt før det rant over, så det ble litt sløsing av alkohol…

Settes i kjøleskapet, til sukkeret er oppløst. Dette må du nok hjelpe til med, ved å snu opp flaskene opp ned noen ganger i løpet av dagen i noen dager.

Når sukkeret er oppløst, pleier jeg å sette likøren ned i boden, hvor det er mørkt og kjølig. Har du ikke mulighet til det, kan den fortsatt stå i kjøleskapet.

Likøren trenger 2 – 3 måneder å godgjøre seg på. Den blir bedre og bedre jo lenger den står, så jeg vil heller la den stå i 3 enn 2 måneder.

Lager du den nå, er den ferdig til jul :)

 

Plomme- og chililikør

Plomme- og chililikør

 

 

 

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Kristin
  31. august 2018 at 22:22

  4 plommer må da være feil antall? Jeg har brukt samme str på flaske som det er brukt i oppskriften og endte med 12 plommer og 1.3 dl væske.

  • Reply
   Tove
   2. september 2018 at 18:53

   4 plommer er riktig, men de er store, så det bør jeg nok legge til i oppskriften.

  legg igjen en kommentar