fbpx
pitabrod
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst

Pitabrød

Jeg har prøvd meg på pitabrød. Disse ble lagd til kjøttbollene i paprikasalsa som vi hadde til middag i går. Når jeg sier vi, mener jeg meg.
Familien ble plutselig spredt for alle vinder. Minstemann måtte på jobb (ekstrajobb etter skolen), eldstemann jobbet overtid, og når han kom hjem bar det rett i seng med paracet og nesespray, mens ektemann kom med fly fra Førde i 18-tiden. Ikke at jeg er vant med dette, men når ikke alle skal spise sammen, er det ikke alltid jeg står lenge ved kjøkkenbenken for å lage middag. Uansett, fikk jeg spist dette i fred og ro, og jeg var enig med meg selv at dette var verdt å lage igjen.

8 pitabrød ble lagd av

  • 430 g mel
  • 3 dl fingervarmt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g smør
  • ½ ts salt

Varme vannet. Bland alt med kjøkkenmaskinen. Elte i ca. 10 min. La heve en time.

Deles i 8 like store deler. Trille disse til boller og kjevle/trykk dem flate. La etterheve i 15 minutter. Etter etterheving, kan de igjen trykkes flate.

I min ovn, ble de stekt midt i på 250 grader i 12 minutter.

pitabrod

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar