peanottcrumble-peanottcrunch
Dessert Kakeboka Kos Tilbehør

Peanøttcrumble

Sist du leste om peanøttcrumble, var da jeg hadde det på denne sjokoladekaken.
Men, peanøttcrumble kan brukes til så mye mer enn på toppen av en kake. Hva med en porsjon iskrem med peanøttcrumble toppet med karamellsaus?
Andre ting som kan gjøres bedre med crumble, er yoghurt, grøt, kremkaker som trenger det lille ekstra, favorittsjokoladekaken din m.m.
Noe av peanøttcrumblen ble blandet med litt smeltet iskrem og fryst ned. Jeg var spent på om den holdt seg sprø i iskremen, og det gjorde den.

Oppskriften på crumble finner du altså her.

Fordel crumble utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek den midt i ovnen på 170 grader i ca. 12 minutter. Følg med så det ikke blir brent. Jeg satte klokka på 15 minutter, og da ble den ganske mørk (se bildet).

Jeg holdt tilbake litt crumble da jeg lagde sjokoladekaken, med tanken på å prøve å steke den for seg selv for å se hvordan det ville gå. Det gikk fint.
Derfor ble porsjonen med crumble liten. Jeg lagde også litt karamellsaus, men da jeg ikke hadde kremfløte, prøvde jeg med creme fraiche. Gikk det bra? Joda, det gjorde det.

Jeg brukte denne oppskriften til karamellsaus, reduserte mengder ingredienser og droppet saltet.
Oppskriften ble delt på 5, og kremfløten ble byttet ut med 1 ss creme fraiche.

Litt karamellsaus

  • 30 g smør
  • 20 g brun farin
  • 10 g lys sirup
  • 1 ss creme fraice (lett)

Smelt smør, sukker og sirup i en liten stekepanne. Når sukkeret har smeltet rører du inn creme fraiche. Kok opp. Ferdig. Avkjøles.

 

Peanøttcrumble - peanøttcrunch

Peanøttcrumble - peanøttcrunch

Peanøttcrumble - peanøttcrunch

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar