Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø
Kakeboka Pavlova

Pavlova med sitronkrem, bringebær, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, mandler og valmuefrø også litt bringebærsaus – Less is more gjelder ikke her. Denne kaken trenger friske bær eller frisk frukt.

Jeg hadde planer om å vente med å publisere denne til nærmere helgen, men jeg ble så fornøyd med denne at jeg bare måtte dele den nå.

Pavlova med sitronkrem, bringebær, mandler og valmuefrø i langpanne er lagd av
  • 8 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 30 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Pisk eggehviter luftig, tilsett deretter litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk dette i ca. 10 minutter og tilsett deretter maizena og bringebæreddik.

Forvarm ovnen til 180 grader. Senk temperaturen til 140 grader når pavlovaen settes inn.

Fordeles utover et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen i 1 time og 30 min (i min ovn). Jeg fordelte marengsen 25 x 30 cm, og så brukte jeg en sprøytepose med tipp for å lage en kant med mønster.

Skru av ovnen og sett døra på gløtt. Pavlovaen avkjøles inni ovnen sammen med den.

Sitronkremen er lagd av
  • 1 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
  • 25 g mel
  • 300 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 200 g Philadelphia
  • Saften fra 1 sitron
  • 1 ss finrevet sitronskall (økologisk sitron)

Kok opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet.

Når dette er avkjølt, piskes melis og smør luftig, så tilsettes philadelphia eller annen ønsket kremost naturell, sitronsaft og zest + fløte-melk-mel-blandingen. Pisk til deilig fløyelsmyk krem.
Kjekt å tenke på før servering: Kremen er luftig og myk som krem av kremfløte når den er romtemperert, og så blir den litt mer stiv når den er kjøleskapskald. Kremen oppleves altså forskjellig når den er romtemperert og når den er kald. Uansett, er den best som jeg nevner ovenfor; med frisk frukt og bær.

Fordeles over Pavlovaen.

Jeg lagde først dobbel mengde av fløte-melk-mel-blandingen, men det ble for mye, så mengden er halvert. Resten av denne blandingen ble brukt i en annen krem som kommer i november en gang. Kremfortsettelse følger.
Idéen til å ha dette i kremen til kaka fikk jeg etter å ha bakt en av finalistene til Norges Beste Bakst.

Resten av toppingen på kaka er
  • Ristede mandelflak – Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett og stekes på 160 grader i 8 – 10 minutter. Følg med så de ikke blir brent.
  • Ristede valmuefrø – Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett og stekes på 160 grader i 8 – 10 minutter. Smak på dem for å se om du er fornøyd.
  • Bringebær
  • Bringebærsaus – Kokes opp med litt sukker. Smak deg fram. Siles for å fjerne frø.
  • Sitronmelisse

Hva du har på, og hvor mye du vil ha, bestemmer du. Fordeles etter ønske.

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

Pavlova med sitronkrem, bringebær, bringebærsaus, mandler og valmuefrø

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar