fbpx
Pavlova med vaniljekrem - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka Pavlova

Pavlova med vaniljekrem og bær

Nå har jeg laget og delt Pavlova med mange forskjellige smaker her på bloggen, men den kan også gjøres veldig enkel og likevel smake helt himmelsk.

Pavlovaen er laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g melis – siktet
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 10 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Jeg har tidligere pleid å røre inn eddiken for å hånd, men hadde den i mens kjøkkenmaskinen gikk. Det gikk bra det også.

Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Diameteren jeg fordelte den i var ca. 20 cm. Ferdigstekt pavlova ble ca. 30 cm i diameter.

Stekes på 140 grader i en time +. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Vaniljekremen er laget av

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g vaniljekrem (kjøpt) – lag selv om du heller ønsker det

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker. Rør inn vaniljekremen.

Du kan også lage en veldig enkel vaniljekrem med

  • 5 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.

Toppes med de bærene du liker selv. Jeg valgte å pynte med sjokoladekuler, friske blomster og sitronmelisse i tillegg til bærene.

Pavlova med vaniljekrem - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Pavlova med vaniljekrem - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar