Pavlova med Proseccomousse

Pavlova med Proseccomousse – LykkeBoblePavlova – LBP = Pavlova med aldersgrense.
Denne tenker jeg slår an på jentekvelden, og kanskje med et glass Prosecco i glasset ved siden av.

Jeg ble kjempefornøyd med denne Proseccomoussen. Jeg lot være å bruke alt på Pavlovaen, og fordelte også moussen i to dessertglass, bare sånn for å prøve hvordan det ble. Ikke for at jeg skulle få en liten søtsmak i går kveld. Tralalala.

Denne gangen lagde jeg bunnen med 6 eggehviter (mot 4 som jeg pleier å bruke) for et høyere resultat, og det gikk. Marengsen eser litt ut under stekingen, så den bør fordeles i en mindre diameter enn du ønsker som resultat på kakefatet.

Pavlova med Proseccomousse ble laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g melis – siktet
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 3 ts bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 7 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Rør inn eddiken enten for å hånd, eller som meg, mens kjøkkenmaskinen gikk mot slutten av marengspiskingen. Det gikk bra det også.

Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Diameteren jeg fordelte den i var ca. 20 cm. Ferdigstekt Pavlova ble ca. 30 cm i diameter.

Stekes på 140 grader i en time. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Proseccomouse til Pavlovaen er laget av

  • 4 plater gelatin – bløtlegges
  • 4 ss kokvarmt vann
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g Philadelphia
  • 150 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 stivpisket eggehvite – vendes inn på slutten
  • 1,5 dl Prosecco – vendes inn på slutten

Legg gelatinen i bløt.

Kok opp vann når det skal brukes på gelatinen, rett før det skal i ostemassen.

Pisk eggehviten stiv. Ikke altfor stiv, for den skal bare vendes inn i ostemassen, og da må den være lett å løse opp.

Pisk kremfløte, Philadelphia, sukker og eggeplomme til en luftig og fast krem.

Klem vannet av gelatinen og løs den opp med det kokvarme vannet. Has i ostemassen helt mot slutten av pisketiden. Når ostemassekremen nærmet seg ferdig, skrudde jeg av kjøkkenmaskinen og gjorde klar gelatinen før den ble helt oppi. Da må kjøkkenmaskinen gå igjen.

Vend inn stivpisket eggehvite.

Vend inn Prosecco forsiktig.

Det er ønskelig at moussen stivner litt før den has på kaken. Jeg satte dette kaldt i 20 minutter før jeg hadde den på. Prøv deg fram.

Serveres for eksempel med friske jordbær, sitronmelisse og revet limeskall.

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk