Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær
Dessert Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

«Denne var plagsomt god», sa mannen etter kakestykke nummer 2. Sånne tilbakemeldinger er morsomme å få.

Neste Pavlova ut er med ostekrem, valmuefrø, blåbær og romkaramellsaus om man skulle ønske å gjør den om til en litt mer voksen smak.

 

Pavlovaen ble lagd av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g siktet maizena
  • 2 ts balsamico eddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.

Sett på ovnen på 180 grader.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker.

Når det er to minutter igjen, pisker du inn maizena og så røres balsamico eddiken forsiktig inn for hånd.

Has i sprøytepose med ønsket tipp (jeg brukte 1M). Marengsen sprøytes på i ønsket størrelse. Denne gangen ble den 20 cm i diameter.

Ovnen varmes opp på 180 grader, men når kaken settes inn, skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen.

Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

 

Kaken toppes med ostekrem

Før du begynner med kremen, lønner det seg å varme valmuefrøene. Jeg varmet dem på en bakepapirkledd stekeplate midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

  • 1,5 – 2 dl kremfløte (kommer an på hvor tykk/tynn du ønsker kremen)
  • 70 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g Tine kremost til baking
  • 10 g valmuefrø (som du allerede har varmet på 180 grader i 10 minutter og deretter avkjølt)

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.

Ha kremosten i en bolle sammen med valmuefrøene og den stivpiskede kremen. Bruk en ballongvisp og rør dette godt. For enklest mulig fordeling av kremen, bruker jeg en sprøytepose. Bruk gjerne lik tipp som du brukte på kaken for en fin effekt.

  • ønsket mengde blåbær brukes som de er

 

 Ønskes enda en smak, kan man toppe det hele med romkaramell

  • 25 g brunt sukker
  • 0,25 dl fløte
  • 0,25 dl rom
  • 7 g smør

Bland alt i en liten stekepanne og kok opp under omrøring. La det småkoke i 4 minutter.

Kremen kan has på rett før servering. Jeg bruker mye sitronmelisse når jeg pynter kaker, og denne Pavlovaen ble inget unntak.

 

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Pavlova med ostekrem, valmuefrø og blåbær

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar