Pavlova med bær og blåbærkompott
Dessert Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova med friske bær og blåbærkompott

Denne Pavlovaen ønsket jeg å prøve å få så høy som mulig. Den var 22 cm i diameter når jeg jeg satte den i ovnen, men den endte på 25 cm i diameter. Den ble altså ikke så høy som jeg ønsket, men god ble den allikevel.

Planen var å lage den til 17. mai, men siden stekovnen min sluttet å virke torsdagen før, ble det ikke Pavlova da, men forrige uke.

 

Til denne Pavlovaen brukte jeg

  • 6 eggehviter
  • 250 g siktet melis
  • 5 g vaniljesukker
  • 20 g potetmel
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av siktet melis og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, pisker du inn potetmelet og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen hvis ønskelig.

Ovnen varmes opp til 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte Pavolovaen på 140 grader i 30 minutter nederst i ovnen. Temperaturen ble deretter skrudd ned til 120 grader, og på dette ble kaken ble stekt i 2,5 timer. Total steketid er 3 timer. Etter tre timer skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til ovnen var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Jeg serverte med krem (stivpisket Condito), blåbær, bringebær, jordbær og blåbærkompott.

 

Blåbærkompotten er lagd av

  • 300 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 15 g maizena utrørt i litt vann

Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter til den tykner. Følg med, slik at det ikke blir for tykt. Settes til avkjøling.

 

Pavlova med bær og blåbærkompott

Pavlova med bær og blåbærkompott

Pavlova med bær og blåbærkompott

Pavlova med bær og blåbærkompott

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar